2024 Tatil Günleri

TAKİP ET

2024 Yılında Resmi Tatiller Ne Zaman?

2024 yılının resmi tatil takvimi, çalışanlar ve tüm toplum için önemli fırsatlar sunuyor. 1 Ocak Pazartesi günü başlayacak yeni yıl, Ramazan Bayramı ile devam edecek keyifli tatil günlerini müjdeliyor.

Ramazan Bayramı ile Başlayan Tatil Serüveni

9 Nisan Salı günü, Ramazan Bayramı arifesi olarak belirlenmiş ve yarım gün mesai uygulanacak. Bu durum, 8 Nisan Pazartesi gününe idari izin verilmesi halinde, çalışanların 9 gün süren bir tatil yapmasına olanak tanıyor.

Bayram Tatilleri ve Uzun Hafta Sonları

Ramazan Bayramı'nda 10, 11 ve 12 Nisan günleri tamamen tatil olacak. Hafta sonu ile birleşen bu tatiller, çalışanlara 9 günlük uzun bir dinlenme imkanı sağlıyor.

Ulusal Bayramlar ve Önemli Tarihler

Nisan ayında devam eden resmi tatiller, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile sürüyor. Mayıs ve Haziran aylarında kutlanacak olan "Emek ve Dayanışma Günü" ve "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" da önemli tatil günleri arasında yer alıyor.

Kurban Bayramı ve Diğer Önemli Günler

Kurban Bayramı, haziran ayının ortasında başlıyor ve 15 Haziran Cumartesi günü yarım gün mesai yapılacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı, haftanın başı ve sonu gibi önemli günlerde kutlanacak.

Ekim Ayında Yine Tatil Var

Yılın son aylarında, 28 Ekim yarım gün resmi tatil ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çalışanlara ekstra tatil günleri sunuyor.