ABD :13 Yaş Altına Sosyal Medyayı İzne Bağlanıyor

TAKİP ET

Amerikan Kongresi'nin üst kanadı Senato, çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlamayı amaçlayan bir yasa tasarısı üzerinde anlaşmaya vardı. Tasarıya göre, 13 yaşından küçüklerin sosyal medya kullanması yasaklanacak ve 13-17 yaş aralığındakilerin kullanımı için ebeveyn onayı gerekecek.

Amerikan Kongresi'nin üst kanadı Senato, çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlamayı amaçlayan bir yasa tasarısı üzerinde anlaşmaya vardı. Tasarıya göre, 13 yaşından küçüklerin sosyal medya kullanması yasaklanacak ve 13-17 yaş aralığındakilerin kullanımı için ebeveyn onayı gerekecek. Bu, Kongre'nin çocukların sosyal medya platformlarında daha güvenli bir ortamda bulunmasını hedefleyen ilk girişimi olarak görülüyor. Son zamanlarda Kongre üyeleri, TikTok'un yasaklanması ve Instagram'a düzenlemeler getirilmesi gibi konularda da çalışmalar yürütüyorlar.

Ancak, USA Today gazetesinde yer alan habere göre, anne-babalar yasa tasarısının etkililiği konusunda şüpheli. Senatörler, yasa tasarısında artan zayıf ruh sağlığı ve intihar eğilimlerine ilişkin CDC verilerini kanıt olarak sunarak, sosyal medyayı suçluyorlar. Yasa tasarısında, küçük yaştakilere yönelik algoritma kullanımını kısıtlayan düzenlemeler getiriliyor ve Federal Ticaret Komisyonu ve eyalet savcılarına bu önlemleri uygulama yetkisi veriliyor.

Yasa tasarısının yasalaşabilmesi için önce Senato'da, ardından Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi ve Başkan Biden'ın onayı gerekiyor.

sosyal medya sosyal medya uygulamaları sosyal medya yasası sosyal medya yönetimi sosyal medya uzmanı Biden ABD