ABD Yatırım için ümit verdi

TAKİP ET

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, Türkiye ile Amerika arasındaki ticari ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulundu. Venkataraman, röportajımızda Türkiye ile Amerika arasındaki ticari ilişkilerin geleceğine dair umut verici sözler sarfetti.

Venkataraman, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına yaklaşırken, iki ülke arasında daha güçlü bir stratejik ortaklık kurulabileceğine vurgu yaptı. Bu çerçevede, 100 milyar dolarlık bir ticaret hacminin mümkün olduğunu dile getirdi.

"Gurur duyuyoruz ki, yıllardır Türkiye'de faaliyet gösteren birçok Amerikan şirketi bulunuyor" diyen Venkataraman, Türkiye'nin sunduğu fırsatların değerini anladıklarını ifade etti.

Ayrıca, Türkiye için parlak bir geleceğin ve ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin büyüme potansiyelinin olduğunu vurgulayarak, bu potansiyeli değerlendirebilmek için doğru politikaların uygulanmasının önemine dikkat çekti.

Venkataraman, "Ticari ilişkilerin derinliği ve her iki ülkede bulunan girişimcilik ruhu göz önüne alındığında, 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak oldukça mümkün" dedi ve ekledi: "...Halklarımız arasındaki ticareti artırmak için gerekli politika önlemlerini almalıyız."

Ayrıca, ABD'nin "Trade Winds" etkinliğinin 13-15 Mayıs tarihlerinde Türkiye'de düzenleneceğini hatırlatarak, bu etkinlik kapsamında Amerika'nın en büyük ticaret heyetini İstanbul'a getireceklerini açıkladı. Bu sayede, iki ülkenin şirketlerinin Mayıs ayında bir araya gelerek yeni iş fırsatlarına yönelik temas kurabileceğini ifade etti.

Bu önemli röportajda Arun Venkataraman, Türkiye ile Amerika arasındaki ticari ilişkilerin potansiyelini ve önemini vurgularken, 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmanın mümkün olduğunu belirtti. Türkiye'nin sunduğu fırsatları değerlendirmenin ve ticaretin artırılmasının, doğru politika önlemleri alınmasıyla mümkün olabileceğini söyledi. Bu açıklamalar, Türkiye ve Amerika arasındaki ticari ilişkilerin geleceği için umut verici bir perspektif sunuyor.

abd türkiye ticaret hacmi abd türkiye ticaret anlaşması amerika türkiye ticaret ataşeliği abd türkiye ticari ilişkileri türkiye amerika ticaret