AK Parti, 4. Olağanüstü Kongre'ye hazırlanıyor

TAKİP ET

AK Parti, 4. Olağanüstü Kongre için çalışmalarını tamamladı. Kongre, parti içinde genel başkan seçimi ve parti yönetiminin yenilenmesi gibi önemli kararların alınacağı bir platform olacak. Ana tema ise "Türkiye Yüzyılı" olarak belirlendi.

Bu kongrede, AK Parti'nin tek genel başkan adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer alacağı açıklandı. Partinin 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda da büyük oranda değişim bekleniyor. Ayrıca, bu 75 kişilik kuruldan MYK (Merkez Yürütme Kurulu) üyeleri seçilecek.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, parti yönetimindeki değişikliklerle ilgili olarak asil ve yedek listede yer alacak isimleri bilgilendirmek için çalışmalar yapıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, yaptığı açıklamada kongrenin siyasi partilerin en önemli organizasyonlarından biri olduğunu belirtti. Kongrenin, parti vizyonunun belirlendiği bir fırsat olduğunu vurguladı.

AK Parti kongresi aynı zamanda yerel seçimler için bir başlangıç niteliği taşıyacak. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, diğer siyasi partilerin kongrelerine kıyasla AK Parti'nin farkını ortaya koyduğunu ifade etti. Yerel seçim çalışmalarına zaten mayıs ayında başladıklarını belirterek, kongreyle birlikte yerel seçim startını verdiklerini açıkladı.

Yaklaşık olarak 100 bin parti üyesinin katılımının beklendiği kongrede, yabancı temsilciler de yer alacak. 27 ülkeden siyasi parti temsilcileri, 127 büyükelçi ve 3 Cumhurbaşkanı'nın kongreye katılması bekleniyor.

Kongre, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona girişiyle başlayacak. Cumhurbaşkanı, önce salon dışındakilere hitap edecek, ardından kongre konuşmasına geçecek. Konuşmasında, yeni anayasa ve terörle mücadele gibi konulara vurgu yapması, yerel seçimlere ve ekonomiye ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor.

Bu makalede, AK Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin bilgiler ve kongrenin parti içindeki önemi üzerinde duruldu. Kongrenin parti yönetiminde değişikliklere yol açması ve yerel seçimler için bir başlangıç niteliği taşıması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında ise yeni anayasa, terörle mücadele, yerel seçimler ve ekonomi gibi konulara odaklanması bekleniyor.

ak parti yerel seçim ak parti yerel seçim adayları ak parti yerel seçimler ak parti yerel seçim takvimi ak parti yerel seçim hazırlıkları