Alkol satışına yeni düzenleme

TAKİP ET

Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışı ve sunumuyla ilgili kuralların yeniden düzenlenmesi gündeme geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'nin son sayısında yer aldı.

Bu düzenlemeye göre, alkollü içki sunumu ve tütün mamulleri satışı sağlık, eğitim, öğretim, kültür ve spor hizmetleri sunulan yerlerde yasaklandı. Bu yasak, bu tür yerlerin kampüsleri de dahil olmak üzere geniş bir alanda geçerli olacak.

Yasak, bu hizmetlerin sunulduğu yerlerin açık alanları ve bu yerlere ait yapılarla ilgili olarak da genişletildi. Artık bu alanlar, yerleşkenin sınırları içinde değerlendirilecek.

Buna ek olarak, açık alanlarda alkollü içki satışı yapmak isteyen işletmeler, tütün mamulleri veya alkollü içki perakende satış belgesi olmadan faaliyet gösteremeyecekler. Bu kural, bu tür işletmelere başka bir işyeri açma veya faaliyet izni olsa dahi uygulanacak.

Ancak, alkollü içki satış belgesine sahip konaklama tesisleri, mesire yerleri ve kamp alanları gibi yerlerde bu kuralın geçerli olmayacağını belirtmek gerekir.

alkol fiyatları alkol alkolsüz bira alkolsüz şampanya alkolsüz kokteyl