ALMANYA'DA SOL TERÖR HORTLUYOR

TAKİP ET

Aşırı solcu Lina E. Almanya'da mahkeme önüne çıktı Lina E.  neo-Nazilere yönelik bir dizi şiddet içerikli saldırıya liderlik etmekle suçlanıyor. Dava Almanya'da aşırı sol terörü gerimi dönüyor korkusuna yol açmış durumda.

Eyalet savcıları, Lina E. ve Lennart A., Philipp M. ve Jannis R. adlı üç sanık arkadaşının 2018-2020 yılları arasında doğudaki Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde neo-Nazilere yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdiklerini ve bu saldırılar arasında aşırı sağcı bir örgüt kurduğu iddiasıyla tutuklanan Leon R. adlı azılı bir aşırı sağcıya yönelik iki saldırının da bulunduğunu açıkladı.

Lina E.'nin etrafındaki grubun 2019'un sonlarında Eisenach kasabasında tanınmış bir neo-Nazi barını bastığına ve Leon R.'ye çekiç ve coplarla saldırdığı iddia ediliyor. İlk saldırı başarısız olunca, grup birkaç hafta sonra arabasından inerken tekrar saldırdı.

Savcılar, Lina E. için sekiz yıl hapis cezası ve diğer sanıklar için de 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ederken. Savunma, Lina E.'nin sadece daha hafif olan yaralamaya teşebbüs ve hırsızlık suçlarından mahkûm edilmesini talep ediyor.

 

Basın haber verişi güvenlik güçlerinin müsamahası

Uzun yıllar Sol terör ile kâbus yaşayan Almanya’da   basının ve güvenlik güçlerinin alenen Sol terör eylemlerine müsamaha göstermesi dikkat çekiyor.

Genel olarak Almanya genelinde Neo Naziler konusunda Güvenlik güçleri müsamahalı davranırken basın eleştirel yaklaşırken Aşırı sol örgütler konusunda normalin çok ötesinde dikkatli ve müsamahalı.

Destek öyle boyutlara ulaşmış durumdaki Alman basını açıkça savunma makamı gibi delil eleştiriyor, Savcıları cinsiyetçilikle suçluyor başka bir gruba ölümcül saldırı düzenlemek için örgütlenen kişileri yaramaz çocuk gibi göstermeye çalışır durumda.

Bu güne kadar küçük büyük binlerce eylem yapmış olan  Neo Nazi gruplara karşı tek bir hareket ortaya çıkmazken aniden sol örgütlerin ortaya çıkması ister istemez Rusya’nın Avrupa planının bir parçası mı yoksa Rusya tarafından desteklendiği ve Merkel döneminde iyice güçlenip devletin her kademesine yerleştiği bilinen Neo Nazilerin karşında bir güç olarak mı çıkartıldığını zaman gösterecek gibi.