ALMANYA: NAZİLER İKTİDARA GELİRMİ KORKUSU ( HAYIR 2023 HABERİ )

TAKİP ET

21. Yüzyılın Nazi partisi AfD'nin yerel seçimlerdeki başarısı siyasi bir depreme ve Alman demokrasisinin geleceğine ilişkin endişelere yol açtı.

Kibarca Aşırı sağcı popülist olarak nitelendirilen ancak Nazi fikirlerini birkaç konu dışında aynen savunan  Almanya için Alternatif (AfD) , Almanya'nın doğusundaki Thüringen bölgesinde küçük bir ilçe olan Sonneberg'de bölge yöneticisi seçimlerini kazandı. Böylece ilk kez bir AfD adayı, sadece 57.000 nüfuslu küçük bir ilçede de olsa, bir hükümetin başına seçilmiş oldu.

Alman basınına göre AfD'nin başarısının sebebi, göç karşıtlığı ve iklimin korunması gibi sebepler. Ancak AfD'nin başarısı, partinin demokrasi için bir tehdit oluşturduğu konusunda uyarıda bulunan siyasetçiler ve analistler tarafından da endişeyle karşılandı. AfD, anayasa karşıtı örgütlerle ve azınlıkların toplumdaki yerini reddeden ve giderek daha etkili hale gelen aşırı milliyetçi kanatla ilişkilendiriliyor.

Thüringen'deki seçim başarısının ardından AfD, neo-Nazi kampından da açık destek aldı. Bu durum AfD'nin aşırı sağcılık için bir Truva atı olabileceğine dair korkuları artırmış durumda.

Ancak kendi simleri ile konuşmayı reddeden uzmanlar ,Almanya’nın en küçük partilerinden birinin bu derece panik sebebi olmasının sebebini Nazi partisinin oy oranını yıldırım hızı artıracağının görülmesi olarak açıklıyor.

afd afd partisi afd oy oranı afd ekşi afd nedir NAZİ ALMANYA