Almanya Ukrayna savaşında Rusya karşısında çekimser

TAKİP ET

Almanya Kiev'e savaş uçakları göndermeye yönelik konsorsiyuma katılmayacak.

Almanya Kiev'e  savaş uçakları göndermeye yönelik konsorsiyuma katılmayacak.

Bu karar, İngiltere ve Hollanda'nın, Ukrayna’nın Rusları püskürtmek için acil ve gerekli olduğunun söylediği F-16 savaş uçaklarının temininde Ukrayna'ya yardım etme planlarını açıklamasından bir gün sonra geldi.

Almanya ise uçak yerine tank ve cephane gibi elinde fazlalık olan ve sadece savunmaya yönelik kullanılabilecek  diğer askeri yardım malzemelerini sağlamaya odaklanacağını açıkladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin sözcüsünün somut bir anlaşmaya varılmadığını açıklamasının ardından, Almanya bu anlaşmada yer almayacağını açıkladı.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, yaptığı açıklamada "Böyle bir ittifakta, böyle bir koalisyonda aktif bir rol oynayamayız çünkü ne eğitim kapasitemiz ne yetkinliklerimiz ne de uçaklarımız var" dedi.

Kaynaklar Almanya uçakların Ukrayna'ya teslim edilmesini engellemediğini ve, kısa bir süre önce Polonya'nın Sovyet döneminden kalma jetleri Ukrayna'ya gönderme talebine yeşil ışık yaktığını savunuyor. Mig 29 Uçakları daha önce komünist Doğu Almanya'ya ait olduğu için Berlin'in iznine ihtiyaç vardı.

Rusya gazına mecbur olan ve Rus şirketlerine büyük yatırımlar yapmış olan Almanya temelde Ukrayna'ya savaş uçağı verilmesinin Rusya ile gerilimi tırmandırmasından endişe ediliyor.

ukrayna savaşında kaç kişi öldü ukrayna savaşı son durum ukrayna savaşı ukrayna savaşı ne zaman başladı ukrayna savaşı bitti mi Mimg29 Almanya Uçak