Almanya Ukrayna'ya 2,7 milyar euroluk askeri yardım yapacak

TAKİP ET

Almanya, Ukrayna'ya 2,7 milyar euro değerinde askeri yardım paketi açıkladı. Alman hükümeti, paketin tank, zırhlı araçlar ve uçaksavar sistemleri gibi askeri teçhizatları içereceğini duyurdu.

Almanya, Ukrayna'ya 2,7 milyar euro değerinde askeri yardım paketi açıkladı. Alman hükümeti, paketin tank, zırhlı araçlar ve uçaksavar sistemleri gibi askeri teçhizatları içereceğini duyurdu. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, yardım paketinin Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği desteği gösterdiğini belirtti ve "Almanya, savaş ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'ya sağlayabileceği tüm desteği sağlayacaktır" dedi. Detayları ilk olarak Der Spiegel gazetesinde açıklanan paket, 30 Leopard tankı, 20 zırhlı personel taşıyıcı, 100'den fazla savaş aracı, 18 kundağı motorlu obüs, 200 arama dronu ve hava savunma araçları içeriyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana ilk kez Almanya'ya ziyaret gerçekleştiriyor. Zelenskiy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştükten sonra Uluslararası Şarlman Ödülü'nü almak için Aachen kentine geçecek.

Ukrayna, Almanya'nın Rus gazına bağımlılığı ve Kuzey Akım boru hatları planları nedeniyle Almanya'ya karşı tepkiliydi. Ancak Almanya, Rusya'nın işgali ardından Ukrayna'ya en çok askeri yardım sağlayan ülkelerden biri konumunda.

 

Savaşta Ukraynaya yapılan Askeri yadım miktarşları

Ülke Yardım tutarı (ABD doları cinsinden)
Amerika Birleşik Devletleri53.4 milyar
Birleşik Krallık2.3 milyar
Almanya1.9 milyar
Kanada1.8 milyar
Polonya1.6 milyar
Hollanda1.3 milyon
İtalya1.1 milyar
Fransa1 milyon
Çek Cumhuriyeti920 milyon
Yunanistan800 milyon
İsveç578 milyon
ispanya450 milyon
Slovakya330 milyon
Danimarka300 milyon
Avustralya285 milyon
Norveç225 milyon
Finlandiya200 milyon
Yeni Zelanda100 milyon
İsviçre100 milyon
Türkiye90 milyon
Güney Kore80 milyon
İsrail30 milyon

 

ukrayna savaşında kaç kişi öldü ukrayna savaşı son durum ukrayna savaşı ukrayna savaşı ne zaman başladı ukrayna savaşı bitti mi Almanya Ukrayna askeri yardım paketi tank zırhlı araçlar savaş aracı Kuzey Akım Rusya. ALMANYA Askeri Yardım