Almanya'da darbe davası başlıyor

TAKİP ET

Almanya'da kısa süre önce engellenen garip ve komik  darbe planı, Neo Nazi ve Krallık taraftarlarının  Alman devletine yönelik artan tehdidine ilişkin endişeleri arttırdı. 7 Aralık'ta 25 kişi hükümeti devirmeyi planladıkları şüphesiyle gözaltına alındı. Krallık yanlısı militanlar ve eski askeri personelden oluşan koalisyon, Federal Meclis'i basmayı ve iktidarı ele geçirmeyi planlıyordu.

Almanya'da kısa süre önce engellenen garip ve komik  darbe planı, Neo Nazi ve Krallık taraftarlarının  Alman devletine yönelik artan tehdidine ilişkin endişeleri arttırdı. 7 Aralık'ta 25 kişi hükümeti devirmeyi planladıkları şüphesiyle gözaltına alındı. Krallık yanlısı militanlar ve eski askeri personelden oluşan koalisyon, Federal Meclis'i basmayı ve iktidarı ele geçirmeyi planlıyordu. Darbeyi planlayanlar kendilerini Kıralık yanlısı ve Nazi Reichsbürger hareketinin alt kolu 'Patriotische Union' (Yurtsever Birlik ya da PU) olarak adlandırıyordu.

Tarihin en komik darbecileri, devrildikten sonra hükümeti yönetmek için kendi kabinelerinde yer alacak üyeler listesini hazırlamışlar.  Hareket, Alman İmparatorluğu çizgisinde monarşist bir hükümet sistemini yeniden tesis etmeye çalışıyordu. Komedyen darbeciler üyeleri, uzun süredir aristokrat bir ailenin üyesi olan Heinrich XIII'ü göreve getirmeyi amaçlıyordu. Heinrich XIII, 11 Alman eyaletinde yapılan polis baskınlarının ardından gözaltına alınanlar arasında elebaşı olduğu iddia edilen iki kişiden biri.

Reichsbürger Hareketi'nin Planı:

Reichsbürger'in merkezi bir örgütlenmesi olmamasına rağmen en az 21.000 üyesi olduğu düşünülüyor. Temel inançları, mevcut Federal Almanya Cumhuriyeti'nin, kurumlarının ve demokratik olarak seçilmiş yetkililerin anayasaya aykırı olduğu. Kesin üye sayısı bilinmeyen ancak üyelerin fikirleri hakkında kesin bilgilerin olduğu Reichsbürger hareketinin taraftarları Federal Cumhuriyet'in egemen bir devlet değil, bir şirket olduğuna inanıyor.

Hareketin üyeleri, vergi ödemek de dahil olmak üzere hükümetin koyduğu kanunları reddediyor.

Alman polisi ve istihbaratının Dev! Operasyonu ile çökertilen “emekliler örgütü” darbe teşebbüsünden çok  Reichstag Yangınının kötü ve modern bir kopyasına benziyor,

Reichsbürger hareketi nedir ?

Reichsbürger (Almanca: Reichsbürgerbewegung veya Reichsbürger) hareketi, Almanya'da ortaya çıkan ve hükümetin meşruiyetini reddeden, Alman İmparatorluğu'nun hâlâ var olduğunu iddia eden bir grup insanı tanımlar. Bu hareket, Nazi Almanyası'nın sona ermesinden sonra Federal Almanya Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ve bugünkü Federal Cumhuriyetin yasal devlet olarak tanındığını reddeder.

Reichsbürgerler, Almanya'nın uluslararası hukuka dayalı sınırlarını kabul etmezler ve kendi kurdukları "hükümet" veya "yaşayan hükümet" olarak adlandırdıkları bir yapıya bağlı olduklarını iddia ederler. Bu hareket, Federal Cumhuriyetin yasal kurumlarına, polise, mahkemelere ve diğer devlet otoritelerine tanımama veya itaatsizlik eylemlerine girişebilir. Bunun yanı sıra, silah taşıma, sahte kimlik belgeleri kullanma ve diğer yasa dışı faaliyetlere de karışan kişiler olabilirler.

Reichsbürger hareketinin görüşleri çeşitlilik gösterebilir, ancak genellikle aşağıdaki temel inançları paylaşırlar:

    Federal Almanya Cumhuriyeti'nin meşru olmadığına ve Alman İmparatorluğu'nun hâlâ var olduğuna inanırlar.

    İlgili devlet kurumlarının ve otoritelerin yetki ve meşruiyetini tanımazlar.

    Almanya'nın sınırlarını, uluslararası kabul görmüş sınırlar olarak kabul etmezler.

    Kendi kurdukları "hükümet" veya "yaşayan hükümet" tarafından belirlenen yasaları takip ettiklerini iddia ederler.

 

reichsbürger hareketi Almanya Darbe Reichstag Yangını BND Anayasayı Kuruma Teşkilatı