Amasra Maden Faciası Davası Başladı

TAKİP ET

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden patlamasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması başladı. 43 kişinin hayatını kaybettiği bu facianın failleri yargı önünde hesap verecekler. Madencilerin avukatları, sorumluların sadece sanıklar olmadığını ve yetkililer hakkında da soruşturma açılması gerektiğini belirtti. Ancak Enerji Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı izin vermedi. Avukatlar, Amasra'nın Soma'dan sonra en büyük katliam olduğunu ve failleri bulunana kadar davanın takipçisi olacak

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden patlamasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması başladı. 43 kişinin hayatını kaybettiği bu facianın failleri yargı önünde hesap verecekler. Madencilerin avukatları, sorumluların sadece sanıklar olmadığını ve yetkililer hakkında da soruşturma açılması gerektiğini belirtti. Ancak Enerji Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı izin vermedi. Avukatlar, Amasra'nın Soma'dan sonra en büyük katliam olduğunu ve failleri bulunana kadar davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamada 43 madenci hayatını kaybetti ve 10 işçi yaralandı. Soruşturma sonucu 24 kişi gözaltına alındı ve aralarında müessese yetkililerinin de olduğu 8 kişi tutuklandı. İddianameye göre, tutuklu olanlar "olası kast ile öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya. Ayrıca, yöneticiler "olası kast ile kişinin yaşamını tehlikeye sokacak şekilde kasten yaralama" suçundan da cezalandırılacaklar. Diğer tutuklu olanlar ise "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.

Davanın ilk duruşması Bartın Adliyesi'nde gerçekleştirildi ve 116 müşteki de davada yer aldı. Bu facianın ardından adaletin yerini bulması ve benzer olayların yaşanmaması için gereken tüm tedbirlerin alınması gerektiği unutulmamalıdır.

amasra maden faciası amasra maden faciası son durum amasra maden faciası ses kaydı amasra maden faciası bilirkişi raporu amasra maden faciası son dakika