Av. Aydan AYHAN İstanbul'un Fethi Mesajı

TAKİP ET

Bugün, Yeni bir çağı açan İstanbul'un fethinin yıl dönümünü. Bugün sayısız zaferlerle dolu Tük tarihindeki en büyük zaferlerden birini, 'Konstantiniyye elbet fetholunacaktır. Onu fetheden emir ne güzel emir, onu fetheden asker ne güzel asker.'  Övgüsüne mazhar olan, Fatih Sultan Mehmet'in önderliğinde bin yıldan uzun süren Roma imparatorluğunu tarihe gömüldüğü ve Konstantiniyye'nin sonsuza kadar İstanbul olduğu gün.

Bugün, Yeni bir çağı açan İstanbul'un fethinin yıl dönümünü.

Bugün sayısız zaferlerle dolu Tük tarihindeki en büyük zaferlerden birini, “Konstantiniyye elbet fetholunacaktır. Onu fetheden emir ne güzel emir, onu fetheden asker ne güzel asker.”  Övgüsüne mazhar olan, Fatih Sultan Mehmet'in önderliğinde bin yıldan uzun süren Roma imparatorluğunu tarihe gömüldüğü ve Konstantiniyye’nin sonsuza kadar İstanbul olduğu gün.

 Bu zafer, Bu zafer sadece tarihte eşine az rastlanır askeri bir başarı değil Türk milletinin azmini, kararlılığını ve Türk devlet siteminin gücünü ve yenilmezliğini Dünya durdukça hatırlanacak şekilde tarihe yazmıştır.

Bu anlamlı günde, Türk halkının her zorluğun üstesinden geleceğini ve Türk halkının asla pes etmediğini hatırlamamız ve hatırlatmamız gerektiğini unutmayalım.

Daha birkaç yıl önce bir daha tarih sahnesine çıkamaz denen Türk milletinin 51 yıl sonra Dünyanın en eski imparatorluğuna son verecek güze ulaşmış olması Şans veya mucize değil Türk milletinin bitmeyen azmi ve gücünün sonucudur.

Dün İstanbul’un fethinde olduğu gibi bu günde birlikte  zorlukları aşacak ve hedeflerine emin adımlarla ilerleyecek ve tarihe defalarca başarılarımızı yazdıracağız.

Kimse unutmasın ki:

"Gerekirse yeni bir dünya kurulur ve Türkiye de bu dünyada yerini alır"

İstanbul’un Fethi kutlu olsun!

Av. Aydan AYHAN

istanbulun fethi istanbulun fethinin sonuçları istanbulun fethi kısaca istanbulun fethinin dünya tarihi açısından sonuçları istanbulun fethinin nedenleri Av. Aydan AYHAN