Bir Tesla klasiği : Bir milyon araç geri çağrıldı

TAKİP ET

En fazla araç geri çağırma rekorunu açık ara elinde tutan Tesla'nın, şimdide araçlarında hız ayarlamaya yarayan modülün arızalı çıkması nedeni ile Çin'de sattığı hemen her aracı tamir edilmek üzere geri çağırıyor.

En fazla araç geri çağırma rekorunu açık ara elinde tutan Tesla’nın, şimdide araçlarında hız ayarlamaya yarayan modülün arızalı çıkması nedeni ile Çin'de sattığı hemen her aracı tamir edilmek üzere geri çağırıyor.

Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, Tesla'nın Şanghay fabrikasında ürettiği veya Ocak 2019 ile bu yılın Nisan ayı arasında Çin’e ihraç ettiği yaklaşık 1,1 milyon elektrikli otomobilin, sorununu gidermek için bir yazılımı düzeltilmesi gerekiyor.

Araçlar için bildirilen sorun , şoför aracı yavaşlatmak için  ayağını gaz pedalından çektiğinde  normalde olması gerektiği gibi meydana gelen şey, şarj etmek için aracın aküsüne ek gücün aktarılmaya başlaması, ancak yazılımdaki bir bug yüzünden  bu işlem yavaşlama hesaplanamaz ve belirsiz hale getirdiğini ve çarpışma riskini artırıyor.

tesla kazası tesla kazaları tesla kaza önleme tesla kaza yaptı tesla kazadan kurtardı Elon MUSK Kaza Çin