BiSU Konkordato İlan Etti Bayiler Tepkili

TAKİP ET

Damacana su siparişlerinin tek bir uygulama üzerinden verilebildiği BiSU adlı şirket, konkordato ilan ettiğini duyurdu. Bu haberin ardından BiSU'nun bayi temsilcileri, farklı su markalarının dağıtımını yapan şirketin mağdur ettiği bayileri temsil etmek üzere Çağlayan Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunmak istediler ve bir basın açıklaması yaptılar.

Damacana su siparişlerinin tek bir uygulama üzerinden verilebildiği BiSU adlı şirket, konkordato ilan ettiğini duyurdu. Bu haberin ardından BiSU'nun bayi temsilcileri, farklı su markalarının dağıtımını yapan şirketin mağdur ettiği bayileri temsil etmek üzere Çağlayan Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunmak istediler ve bir basın açıklaması yaptılar.

Ancak 50 bayi temsilcisi, gece saatlerinde adliyede suç duyurusunda bulunamayacaklarını öğrenince açıklama yaparak sessizce dağıldılar.

Bayi sahibi Kürşat Karayılan, BiSU Tektuş firmasının bayiliklerini alan şubeler olarak dolandırıldıklarını ve şirketin 2-3 aydır kestiği faturaları ödemediğini belirtti. Karayılan, şirketin konkordato ilan ettiğini söyledi. Bayi sahipleri, şirketin kendilerine karşı borçlarını ödememesi nedeniyle zarar gördüklerini ifade ettiler. Kürşat Karayılan, bir şubenin en az 1 milyon TL zararının olduğunu ve bu zararın karşılanmasını talep ettiklerini söyledi.

Ozan Alptekin ve Ergin Üner tarafından kurulan BiSU, akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla su siparişlerinin verilmesini sağlıyordu. Bayilerin kayıtlı cep telefonu numaralarını tanıyan sistem, abonelik durumunu gösteriyor ve hızlı bir şekilde sipariş verme imkanı sunuyordu.

Şirket, son aldığı yatırımı depo ağını genişletmek için kullanacağını açıklamıştı.

Şirketten Yapılan Açıklama

Son dönemde Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler, pek çok sektörde olduğu gibi faaliyet gösterdiğimiz e-ticaret sektöründe de önemli etkiler yaratmaktadır.

Söz konusu etkiler, BiSU’nun yatırım süreçlerinde de farklı belirsizlikleri beraberinde getirmiş, bazı operasyonlarımızın yeniden gözden geçirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Bu kapsamda 29 Nisan 2023 tarihi itibarıyla, sadece İstanbul’da, hızlı teslimat modeli ile hizmetini verdiğimiz market servisimizi bir süreliğine durdurma kararı aldık.

Buna ilave olarak, şirketimiz bünyesinde etkin maliyet yönetimine destek olunması ve bilanço yapısının kuvvetlendirilmesi için konkordato sürecini başlatmış bulunmaktayız.

Buradaki temel amacımız, şirketimizin tüm paydaşlarına karşı yükümlülüklerini eksiksiz şekilde yerine getirmesini ve BiSU’nun zorlu ekonomik koşulların yarattığı bu süreci olabilecek en sağlıklı şekilde geçirmesini sağlamaktır. Bu süreçte, BiSU’nun büyüme hikayesinde çok önemli bir payı bulunan su siparişi pazar yeri operasyonumuza aralıksız şekilde devam edeceğimizi özellikle ifade etmek isteriz. Bugün 60 şehirde, farklı markalarımız ve bayilerimizle sürdürdüğümüz su siparişi pazar yerimizi daha da büyütmek, önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz ve motivasyonumuz olacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Konkordato Nedir ?

Konkordato, bir şirketin mali durumunun kötüye gitmesi sonucu borçlarını ödeyememe riskiyle karşı karşıya kalması durumunda, iflas etmek yerine, borçlarını yeniden yapılandırarak ödeme planı oluşturmak amacıyla başvurduğu bir yasal süreçtir. Konkordato, şirketin iflas etmesini önleyerek, borçların tahsil edilebilirliğini artırmayı ve şirketin faaliyetlerini sürdürmesini sağlamayı amaçlar. Bu süreçte şirketin alacaklılarıyla müzakere ederek, borçların ödenebilir hale getirilmesi için anlaşmalar yapılır. Konkordato süreci, şirketin mali durumunu düzeltmek ve faaliyetlerine devam etmek için bir fırsat sağlar.

bisu bisu ekşi bisu iletişim bisu kampanya bisu şikayet Konkordato Nedir Ozan Alptekin Ergin Üner Yatırım