Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. Yılında Tarihi Sergi ve İmza Törenine

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve belediye meclis üyeleri, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye haritası şeklinde hazırlanan bir panoya imza atarak tarihe not düştü. Meclis toplantısı öncesinde Başkan Aktaş ve meclis üyeleri, Osmanlı dönemine ait Bursa Belediyesi evraklarının sergilendiği Bursa Büyükşehir Belediyesi Hafızası Sergisi'ni ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı için özel olarak düzenlenen etkinliklere Bursa Büyükşehir Belediyesi Hafızası Sergisi'nin açılışıyla başladı. Sergi, meclis salonu fuaye alanında Osmanlı dönemine ait Bursa Belediyesi evraklarını sergiliyor. Burada, meclis karar tutanakları, gelen-giden evrak kayıtları, maaş defterleri, belediye meclisi arzuhal kayıtları ve Bursa Belediye Başkanlığı tarafından üst makamlara gönderilen yazışmalar gibi belgeler yer alıyor. Başkan Aktaş ve meclis üyeleri, bu belgelere büyük bir ilgiyle yaklaşarak tarihe not düşmek amacıyla imzalarını attılar. Ayrıca, sanatçı Özgül Baydur tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı için özel olarak hazırlanan Türkiye haritası şeklindeki panoya da imza attılar.

Başkan Alinur Aktaş, serginin Osmanlı dönemine ait Bursa Belediyesi'nin günümüze ulaşabilen tek arşivi olma özelliğini taşıdığını belirterek, Düzce Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar'a teşekkür etti. Sergide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa belediye başkanına son ziyaretinde kendisine gönderdiği teşekkür metnini içeren bir kartpostalın da bulunduğuna dikkat çeken Başkan Aktaş, "Ayrıca meclis üyelerimizle birlikte Özgül Baydur Hanımefendi tarafından hazırlanan çam reçinesi üzerine imzalarımızı attık. Umarım bu imzaları tarihe not olarak düşerek ve bir hatıra olarak bırakırız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve o dönemdeki kahramanlıklarını saygıyla, minnetle ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Cumhuriyetimizin 100. yılı Bursa bursa büyükşehir belediyesi