"Bursa Büyükşehir Belediyesi, Lozan Mübadelesi'nin 100. Yılında 'Bursa Günlüğü Hikâye Yarışması'

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Lozan Mübadelesi'nin 100. yılı anısına düzenlenen 'Bursa Günlüğü Hikâye Yarışması'nın kazananlarını belirledi. Muhacirlerin Balkanlardan Bursa'ya göç hikayelerini ele alan yarışmanın ödül töreni, 30 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki altyapıdan ulaşıma kadar birçok alanda çalışmalarını sürdürürken, aynı zamanda kültür ve sanat hayatına da katkı sunmaya devam ediyor. Cumhuriyet'in ve Lozan Mübadelesi'nin 100. yılı vesilesiyle, Bursa'nın çeşitli bölgelerinden göç eden muhacirlerin hikayelerini konu alan 'Bursa Günlüğü Hikâye Yarışması' düzenlendi.

Yarışmanın Seçici Kurulu'nda Bursa Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Karaca, önemli hikaye yazarlarından Mustafa Çiftci, şair ve yazar Nevzat Çalıkuşu, Türk tarihini sevdiren roman ve hikaye yazarı Hasan Erdem ve Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Güray Süngü yer aldı.

Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, birinci olarak Saadet Küçük (müstear isim: Hayal Meyal), ikinci olarak Oğuz Mutlu (müstear isim: Avni Muradi), üçüncü olarak Seval Özdemir (müstear isim: Kebikeç) seçildi. Nilar Gök (müstear isim: Gemlik35) ve Hatice Öztop Büber (müstear isim: Hayalci) ise teşvik ödülü almaya hak kazandı. Birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 5 bin TL, teşvik ödülü alan iki kişiye de 2 bin 500 TL para ödülü verilecek.

'Cumhuriyet'in 100. Yılı Etkinlikleri' kapsamında, 30 Ekim 2023 Pazartesi günü Mudanya'da düzenlenecek olan ödül töreninde dereceye giren yarışmacılar ödüllerini alacaklar.

Lozan Mübadelesi in 100. Yılı Bursa Büyük Şehir