Bursa Büyükşehir Belediyesi Öğrencilere 80 Milyon TL Burs Desteği Sağlıyor

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve meslek liselerinin belirli bölümlerini tercih eden öğrencilere sunduğu burs başvurularını sona erdirdi. Geçtiğimiz yıl 14 bin olan başvuru sayısı, bu yıl 24 bin öğrenci tarafından gerçekleştirildi. BURSKOOP aracılığıyla toplam 10 bin öğrenciye 8 ay boyunca 80 milyon TL tutarında destek sağlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitimin her aşamasında önemli yatırımlar yaparak ana kucağından başlayarak ömür boyu öğrenmeyi teşvik ediyor. Burs desteğiyle de öğrencilerin yanında olmaya devam eden belediye, 'BURSKOOP' olarak bilinen Sınırlı Sorumlu Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi aracılığıyla bu yıl 5000 üniversite öğrencisine 8 ay boyunca her birine 1250 TL burs veriyor.

Sanayi kenti Bursa, ara kademe eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla meslek liselerini de burs programı kapsamına almış durumda. Bu yıl, 5 bin meslek lisesi öğrencisine de aylık 750 TL olmak üzere 8 ay boyunca burs verilecek. Meslek liselerinde, bir dizi farklı bölüm tercih eden öğrenciler bu burs imkanından faydalanabilecek.

Bu yılki başvuruların 24 bin kişiye ulaşması, geçen yılki başvuru sayısının (14 bin) oldukça üzerinde bir talebin olduğunu gösteriyor. BURSKOOP burs başvurularının sona ermesiyle birlikte, tüm başvuran adayların inceleme süreci başladı ve bursların Kasım ayı sonuna kadar hesaplara yatırılması planlanıyor.

Meslek lisesi öğrencilerinin burs miktarı, geçtiğimiz eğitim yılından (300 TL) bu yıl 750 TL'ye yükseltilmiştir. Bu sayede, her bir öğrenciye 8 ay boyunca toplamda 6 bin TL burs verilmiş olacak ve liselilere toplamda 30 milyon TL destek sağlanmış olacak. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin burs miktarı da geçtiğimiz yılki (500 TL) tutarından 1250 TL'ye yükseltilmiştir. Böylelikle, her bir üniversite öğrencisine 8 ay boyunca toplamda 10 bin TL burs verilmiş olacak ve toplamda 50 milyon TL burs desteği sunulmuş olacak. BURSKOOP, bu eğitim yılında toplamda 80 milyon TL'lik destek sağlamış olacak.

burskoop burskoop başvuru burskoop başvuru ne zaman 2023 burskoop iletişim burskoop ne zaman yatacak Bursa