Bursa Büyükşehir Belediyesi, Spor Tutkunlarını Heyecanlandıran Yepyeni Okçuluk Tesisiyle Adından Söz Ettirecek

TAKİP ET

"Bursa Büyükşehir Belediyesi, spor alanında da Bursa'yı marka bir kent haline getirme hedefi doğrultusunda 'branşlara özel' tesislere odaklanmıştır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Okçuluk Tesisi, düzenlenen bir törenle hizmete açılmıştır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine nakdi ve ayni destek sağlamakta, mevcut sahaları yenilemekte ve sporun tabana yayılması için yaz ve kış spor okulları gibi projelerle sporcuların yanında yer almaktadır. Büyükşehir Belediyesi, futbol, atletizm, yüzme, tenis ve salon sporlarının yapıldığı tesislere ek olarak Veysel Karani Mahallesi'nde okçuluk tesisi inşa etmiştir. Tesiste, iki adet kapalı okçuluk salonu bulunmaktadır, toplamda 835 metrekarelik bir kullanım alanı mevcuttur. Bu tesisler, Bursa'nın ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek madalyalı okçuların yetişeceği merkezler olacaktır.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tesisin açılışında yaptığı konuşmada, gençlere yönelik projelerle çok sayıda ödül aldıklarını ve gençlerin Bursa'yı ve Türkiye'yi daha aydınlık bir geleceğe taşıyacak önemli kaynaklar olduğunu vurgulamıştır. Aktaş, gençlik merkezli projelere verdikleri önemi belirterek, gençlerin milli, manevi, kültürel değerlerle yetişmelerini sağlamak, sanatsal ve sportif etkinliklere katılmalarını teşvik etmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etmiştir.

Başkan Aktaş, sporun gücünü ve faydalarını iyi bildiklerini ve bu nedenle spora önemli yatırımlar yaptıklarını dile getirmiştir. Okçuluk sporunun tarihi önemine değinen Aktaş, Bursa'nın Türk okçuluk tarihinde özel bir yere sahip olduğunu ve bu alanda birçok başarılı okçu yetiştirdiğini belirtmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak, futbol, atletizm, yüzme, tenis ve salon sporlarının yapıldığı tesislere ek olarak okçuluk tesisiyle Bursa'nın spor merkezine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etmiştir.

Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sürekli olarak yeni güzelliklere imza attığını belirtmiştir. Okçuluk Tesisi'nin önemli bir anlamı olduğunu vurgulayan Yavuz, uluslararası arenada gurur kaynağı olacak birçok genç sporcu yetişmesine katkı sağlayacağını ifade etmiştir.

Tesisin açılışından sonra Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyespor Kulübü okçularının atışlarını izlemiş ve Başkan Aktaş da eline yay alarak hedef tahtasına ok atmıştır."