'Çocuklar aç oldukları için ağlıyorlar, bırakın ölsünler'

TAKİP ET

Kenya'da bir tarikat lideri olan Paul Mackenzie Nthenge, müritlerini açlıktan ölmeleri halinde cennete gidecekleri vaadiyle kandırdığı iddiasıyla önümüzdeki hafta mahkemeye çıkacak. Mackenzie'ye ait bir çiftlikte bulunan toplu mezarlardan en az 90 ceset çıkarıldı. Mackenzie, yaklaşık 20 yıllık faaliyetin ardından dört yıl önce kapattığını iddia ettiği Uluslararası İyi Haber Kilisesi'ni kurmuştu.

Kenya'da bir tarikat lideri olan Paul Mackenzie Nthenge, müritlerini açlıktan ölmeleri halinde cennete gidecekleri vaadiyle kandırdığı iddiasıyla önümüzdeki hafta mahkemeye çıkacak. Mackenzie'ye ait bir çiftlikte bulunan toplu mezarlardan en az 90 ceset çıkarıldı. Mackenzie, yaklaşık 20 yıllık faaliyetin ardından dört yıl önce kapattığını iddia ettiği Uluslararası İyi Haber Kilisesi'ni kurmuştu. Ancak kaynaklar, Mackenzie'nin yüzlerce vaazının hala internet üzerinden erişilebilir olduğunu belirtiyor.

Mackenzie, videolarında tutkulu bir sesle kıyamet temalarını vurgulayarak büyük cemaatlere vaazlar veriyor. Kilise'nin YouTube sayfasındaki videolardan birinde küçük çocukların kamera karşısında birtakım mesajlar ilettiği görülüyor. Bazı eski üyeler, öğretilerin bir parçası olarak oruç tutmaya zorlandıklarını iddia ediyor. Ancak BBC'nin izlediği videolarda Mackenzie'nin insanları oruç tutmaya zorladığına dair somut bir kanıt bulunmuyor.

Mackenzie'nin vaazlarının bir diğer teması ise eğitimin kötü olduğu ve zorla para almak için kullanıldığı düşüncesi. Mackenzie, çocukları okula gitmemeye teşvik ettiği için 2017 ve 2018 yıllarında iki kez gözaltına alınmıştı. Mackenzie ayrıca eğitimi "İncil'de tanınmadığı" gerekçesiyle kınamaktadır. Aynı zamanda eşcinselliği teşvik ettiği için de eğitimi eleştirmektedir.

paul mackenzie nthenge paul mackenzie nthenge biography Kenya Hiristiyan Tarikat