Çocukları battaniyelere sarıp gömdüler, hatta hala nefes alanları bile

TAKİP ET

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre Kenya'da bir Hıristiyan kıyamet günü tarikatının son günlerinde aç bırakılarak öldürülen ilk kişiler çocuklar oldu

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre Kenya'da bir Hıristiyan kıyamet günü tarikatının son günlerinde aç bırakılarak öldürülen ilk kişiler çocuklar oldu.

Görünürdeki toplu intiharı soruşturan polis, ülkenin güneydoğusundaki bir ormanda şimdiye kadar 201 ceset çıkardı.

Tarikatın eski bir vaiz yardımcısı New York Times'a yaptığı açıklamada önce çocukların öldürüldüğünü ve "daha hızlı ölmeleri için güneşte oruç tutmalarının" emredildiğini söyledi.

Titus Katana, intihar planına göre sıranın kadın ve erkeklere geldiğini söyledi.

Soruşturmada polise yardımcı olan Katana, Sunday Times'a çocuklara karşı yapıldığı iddia edilen acımasız muameleyi de anlatarak, çocukların beş gün boyunca aç ve susuz bir şekilde kulübelere kapatıldığını söyledi.

"Daha sonra onları battaniyelere sarıp gömdüler, hatta hala nefes alanları bile," diye aktardı.

Tarikat müritlerine açlıktan ölmeleri halinde cennete daha hızlı ulaşacaklarının söylendiği iddia ediliyor.

Sahil kasabası Malindi yakınlarındaki geniş Shakahola çiftliğinde bulunan bazı cesetler üzerinde yapılan resmi otopsilerde açlık, boğulma ve dayak izlerine rastlandı.

Papaz Paul Mackenzie tarafından yönetildiği iddia edilen kıyamet günü tarikatına üye olduğu bildirilen 600'den fazla kişi hala kayıp.

Şu anda polis gözetiminde olan Pastör Mackenzie, Good News International Kilisesi'ni yaklaşık yirmi yıl faaliyet gösterdikten sonra dört yıl önce kapattığını söyledi.

Ancak BBC ekibi, bazıları bu tarihten sonra kaydedilmiş gibi görünen yüzlerce vaazının hala internette mevcut olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Papaz Mackenzie birkaç hafta önce Kenya'nın Daily Nation gazetesine verdiği bir röportajda da müritlerini açlığa zorladığını inkar etmişti.

Ancak Katana New York Times'a verdiği demeçte, Pastör Mackenzie'nin "Tanrı'dan vahiy" aldıktan sonra eğitimin şeytani olduğunu söyleyerek eğitime karşı vaaz verdiğini söyledi.

Tarikattan ayrılma gerekçesini açıklayan ve aynı zamanda papaz hakkında yürütülen bir polis soruşturmasına da yardımcı olan Bay Katana, öğretilerinin çok "tuhaf" hale geldiğini söyledi.

Papaz Mackenzie ayrıca anneleri doğum sırasında tıbbi yardım almaktan kaçınmaya ve çocuklarını aşılatmamaya teşvik ediyordu.

Pastör Mackenzie'nin vaazlarının büyük bir kısmı İncil'deki Kıyamet Günü ile ilgili kehanetlerin gerçekleşmesi ile ilgilidir.

Kilisenin çevrimiçi içeriğinde dünyanın sonu, yaklaşan kıyamet ve bilimin sözde tehlikeleri hakkında paylaşımlar da yer alıyor.

Ve dünya çapında en yüksek güç kademelerine sızdığı iddia edilen her şeye gücü yeten şeytani bir güç hakkında sık sık uyarılarda bulunuluyor.

pastor mackenzie pastor mackenzie kambizi pastor mackenzie kambizi biography pastor mackenzie tribe pastor mackenzie news Papaz Paul Mackenzie Kilise Açlık