Covid-19'a karşı yeni bir aşı programı gündemimizde değil.

TAKİP ET

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'a karşı yeni bir aşı programının şu aşamada planlarında olmadığını belirtti. Koca, dün akşam gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Eris varyantının bulaşıcılığının yüksek olduğunu ancak hastalık yapma gücünün düşük olduğunu açıkladı. Bununla birlikte, hasta sayısının arttığını ancak hastaneye yatış oranlarının düşük olduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Koca, Covid-19'un başlangıcında bilinmezliklerle dolu bir süreç yaşandığını, ancak şu anda virüsü ve hastalığı daha iyi anladıklarını ifade etti. Virüsün mutasyonlarını yakından takip ettiklerini ve bu mutasyonların hastalık yapma gücünün azaldığını belirtti.

Eris varyantı konusundaki görüşlerini dile getirirken, Bakan Koca, bu varyant için özel tedbirler alınmasının gereksiz olduğunu vurguladı. Hastalığı iyi tanıdıklarını ve şu anda endişelenecek bir durum olmadığını belirtti.

Gazetecilerin yeni aşı programları hakkındaki sorularına yanıt verirken, Koca, bazı ülkelerin yeni varyantlara karşı özel aşılar geliştirdiğini, ancak Türkiye'nin kendi aşı programını uyguladığını ve şu an için yeni bir Covid-19 aşı programını düşünmediklerini açıkladı. Küresel aşı baskısına boyun eğmeyeceklerini net bir şekilde ifade etti.

Bakan Koca, hastaların kendilerini izole etmeleri ve toplum içinde dolaşmamaları gerektiğini, riskli gruplardaki kişilerin ise kendilerini korumalarının önemli olduğunu vurguladı. Grip aşısının da bu dönemde önemli olduğunu ve risk grubundaki kişilere ücretsiz olarak sunulduğunu belirtti.

Eylül ayında Türkiye'de Eris varyantının tespit edildiğini hatırlatan Koca, bu varyantın Omicron'un bir alt türü olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından yakından izlendiğini söyledi. Eris varyantının düşük bir halk sağlığı riski oluşturduğunu, diğer varyantlara yakınlığı nedeniyle daha düşük bir risk taşıdığını ekledi.

Sonuç olarak, Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu anda yeni bir Covid-19 aşı programının gündemlerinde olmadığını ve mevcut tedbirlerin yeterli olduğunu belirtti. Bu açıklamalar, ülkenin Covid-19 salgınına karşı aldığı tedbirlerin ve yaklaşımın temelini oluşturuyor.

covid 19 covid 19 eris covid 19 aşı kartı covid 19 belirtileri covid 19 yeni varyant