Daha fazla izlenme için uçağını düşüren Youtuber 20 Yıl ceza alabilir

TAKİP ET

ABD'li savcılar, izlenme için kasıtlı olarak bir uçağı düşüren bir YouTuber'ın, kaza yerini temizleyerek federal bir soruşturmayı engellemekten suçlu bulunacağını söyledi.

ABD'li savcılar, izlenme için kasıtlı olarak bir uçağı düşüren bir YouTuber'ın, kaza yerini temizleyerek federal bir soruşturmayı engellemekten suçlu bulunacağını söyledi.

29 yaşındaki Trevor Jacob, uçak kazasının videosunu Aralık 2021'de YouTube'da yayınlayarak bunun bir kaza olduğunu ima etti. Video bugüne kadar 2,9 milyondan fazla izlendi.

Jacob yaptığı savunma anlaşmasında videoyu bir ürün sponsorluğu anlaşmasının parçası olarak çektiğini söyledi.

Kendisi 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

ABD Adalet Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki pilot ve paraşütçünün federal bir soruşturmayı engellemek amacıyla tahrip etme ve gizleme suçunu kabul ettiğini söyledi.

Kasım 2021'de Bay Jacob, uçağına monte edilmiş kameralarla Santa Barbara, Kaliforniya havaalanından tek başına bir uçuş için ayrıldı. Jacob, kameraların yanı sıra yanına bir paraşüt ve bir selfie çubuğu da aldı.

ABD Kaliforniya Merkez Bölge Savcılığı, Jacob'ın "varış noktasına ulaşma niyetinde olmadığını, bunun yerine uçuş sırasında uçağından fırlamayı ve paraşütle yere inerken ve uçağı alçalıp düşerken kendisini videoya çekmeyi planladığını" söyledi.

Uçak kalkıştan 35 dakika sonra Los Padres Ulusal Ormanına düşmüştür. Olay yerine yürüyerek gitti ve görüntüleri kurtardı.

Bazı YouTube izleyicileri, Bay Jacob'ın zaten paraşüt taktığını ve uçağı güvenli bir şekilde indirmek için hiçbir girişimde bulunmadığını belirterek kazaya şüpheyle yaklaştı.

Kazayı Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'na bildiren Jacob, enkazın korunmasından sorumlu olduğunu söyledi. Savunma anlaşmasına göre, Bay Jacob daha sonra alanın yerini bilmediğini iddia etmiştir.

Açıklamada, Jacob'un bildiği ve helikopterle geri dönerek enkazı emniyete alıp kaldırdığı ve daha sonra da imha ettiği belirtiliyor.

Bay Jacob'un önümüzdeki haftalarda ilk duruşmasına çıkması bekleniyor.

Jacob'ın pilot lisansı geçen yıl iptal edilmişti.

trevor jacob trevor jacob plane crash trevor jacobson trevor jacobs kansas trevor jacob youtube