DASK Deprem bölgesinde 29,5 Milyar TL Hasar ödedi

TAKİP ET

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen bir programa katıldı. Programda DASK'ın işleyişi ve hasar süreçleri ele alındı. Eren, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 19 ilde hasar ihbarı aldıklarını ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Yaklaşık 600 bin dosyaya ve hasar ihbarına sahip olduklarını ifade eden Eren, sadece bu işi eksperle çözemeyeceklerini bildikleri için parametrik bir ödeme yöntemiyle ilerleyerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın raporlarını da baz alarak bir ödeme sistemi geliştirdiklerini söyledi. Yaklaşık 450 bin dosyanın az hasarlı olduğunu belirten Eren, bu dosyalara eksper talebi olmadan bir rakam belirleyerek ödeme yapmaya çalıştıklarını ancak eksper sayısının kısıtlı olması nedeniyle belirli aşamalarda ve süreçlerde beklemeler yaşandığını ifade etti. Eren, Malatya'dan yaklaşık 80 bin ihbar aldıklarını ve bugüne kadar 66 bin dosyayı sonuçlandırdıklarını söyledi. Türkiye genelinde 578 bin dosya ve 20 bin dosyanın devam ettiğini belirten Eren, Malatya'da yaklaşık 6,8 milyar TL ödeme yaptıklarını, toplamda ise 29,5 milyar TL ödeme yapıldığını ifade etti.

maraş depremi maraş depremi ne zaman oldu maraş depreminde kaç kişi öldü maraş depremi ölen sayısı maraş depremi son dakika DASK