Deutsche Bank Jeffrey Epstein'in insan kaçakçılığı işine destek verdiğini kabul ederek anlaşma yaptı

TAKİP ET

Deutsche Bank, Jeffrey Epstein'in cinsel insan ticareti işine destek verdiği iddiasıyla açılan bir toplu dava için 75 milyon dolar (69 milyon euro) ödemeyi kabul ettiğini, avukatların Çarşamba akşamı geç saatlerde doğruladığını açıkladı.

Deutsche Bank, Jeffrey Epstein'in cinsel insan ticareti işine destek verdiği iddiasıyla açılan bir toplu dava için 75 milyon dolar (69 milyon euro) ödemeyi kabul ettiğini, avukatların Çarşamba akşamı geç saatlerde doğruladığını açıkladı.

Kasım 2022'de kadınlar tarafından açılan dava, Epstein tarafından istismar edildiklerini belirten kadınlar tarafından açılmıştı. Kadınlar, bankanın cinsel insan ticareti faaliyetlerinden haberdar olduğunu ve yine de onunla iş yapmaya devam ederek istismarlarını kolaylaştırdığını iddia ettiler.

Mağdurlardan birinin avukatlarından David Boies, yaptığı açıklamada Epstein'in istismarlarının "birçok güçlü kişi ve kurumun işbirliği ve desteği olmadan gerçekleşemeyeceğini" belirtti. "Deutsche Bank'ın rolüne sorumluluk alması konusundaki isteklerini takdir ediyoruz" dedi.

Deutsche Bank sözcüsü Dylan Riddle, anlaşmaya ilişkin yorum yapmayı reddetti, ancak bankanın 2020'de yaptığı bir açıklamaya atıfta bulundu. Banka, 2013 yılında Epstein'i müşteri olarak kabul etmelerinin yanlış olduğunu kabul ettiğini belirtti.

"2013'te Epstein'i müşteri olarak kabul etme hatamızı ve süreçlerimizdeki zayıflıkları kabul ediyor ve hatalarımızdan ve eksikliklerimizden ders çıkarıyoruz" dedi Deutsche Bank Temmuz 2020'de.

JP Morgan Chase üzerindeki etkisi ABD'li finansör Epstein, 2013-2018 yılları arasında Deutsche Bank müşterisi olarak kalmış ve 2019 Ağustos'unda hapishanede yargılanmayı beklerken intihar etmişti.

Deutsche Bank'tan önce, 1998-2013 yılları arasında JP Morgan Chase müşterisi olan Epstein'ın iddia edilen şekilde daha fazla küçük yaşta kızı fuhuşa zorladığı belirtilmişti.

Deutsche Bank anlaşması, JP Morgan Chase'i benzer ancak daha büyük davalara karşı karşı karşıya getirebilir.

Amerikan şirketi, Epstein'in suçlamalarını reddetmiş ve finansörün bir evi bulunan ABD Virjin Adaları tarafından da dava açılmıştı.

JP Morgan Chase yöneticisiyle olan yakın ilişkileri nedeniyle kendi dava açmış durumda.

JP Morgan Chase'in Epstein'e hizmet verdiği iddialarıyla ilgili olarak da benzer ancak daha büyük çaplı davalara maruz kalabileceği belirtiliyor. Epstein'in mağdurları ve finansörün ev sahibi olduğu ABD Virjin Adaları tarafından şirkete dava açılmış durumda.

JP Morgan Chase, suçlamaları reddetmenin yanı sıra, eski bir yöneticiye karşı kendi dava açmış durumda. Bu dava, Epstein'e olan yakın ilişkileri nedeniyle şirkete zarar verdiğini iddia ediyor.

Tüm bu davalar ve iddialar, Epstein'in cinsel insan ticaretine karıştığı ve bankaların ona destek sağladığı iddialarının yasal olarak ele alınmasını ve sorumluların hesap vermesini amaçlamaktadır. Ancak bu noktada, davaların tamamlanması ve sonuçlanması gerekiyor.

Jeffrey Epstein, Amerikalı bir milyarder işadamı ve finansçı. Epstein, 2008 yılında insan kaçakçılığı cinsel istismar ve Pedofili gibi suçlarla suçlandı.

Bill Clinton, Donald Trump, Prens Andrew gibi Dünya çapında yönetici ve iş adamları ile olan yakın ilişkileri ve bu kirşlere hizmet verdiği iddiaları gündeme gelse de resmen kanıtlanmış bir bulgu bulunmuş değil.
Epstein, federal savcılarla ifade vermesi karşılığında bir anlaşma yaparak suçlamalardan hafif bir ceza almasının ardından 2019 Temmuz'unda cezaevinde şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

deutsche bank online banking deutsche bank online deutsche bank filiale fotoğraflar deutsche bank kredit deutsche bank aktie JP Morgan Chase Jeffrey Epstein David Boies Pedofili