Diyarbakır'da KCK Operasyonu

TAKİP ET

Diyarbakır'da yaşanan operasyonlar kapsamında birçok gazeteci, avukat ve sanatçı gözaltına alındı.

Diyarbakır'da yaşanan operasyonlar kapsamında birçok gazeteci, avukat ve sanatçı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Haber Ajansı Editörlerinden Abdurrahman Gök, Mardin muhabiri Ahmet Kanbal, Xwebun Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve editörü Kadri Esen, DBP Genel Başkanı Saliha Aydeniz'in basın danışmanı Sezen Mercan, Özgürlükçü Hukukçular Derneği Diyarbakır Eş Başkanı avukat Halise Dakalı ile diğer avukatlar Özüm Vurgun, Bünyamin Şeker, Pirozhan Karalı, Berdan Acun; TMMOB’nin eski Diyarbakır Sözcüsü Doğan Hatun, KHK ile görevlerine son verildikten sonra Amed Şehir Tiyatrosunu kuran sanatçılardan Yavuz Akkuzu, Elvan Koçer, Özcan Ateş gibi isimler de yer alıyor.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları ve birçok siyasetçi de Şanlıurfa'nın merkezinde ve Siverek, Suruç, Viranşehir ilçelerinde gözaltına alındı.

Diyarbakır Barosu, gözaltıları kınayarak, hak savunucularının, avukatların ve meslek örgütlerinin hedef alındığını, ceza tehditleriyle karşı karşıya kaldıklarını ve keyfi bir biçimde haklarına müdahale edildiğini ifade etti.

Baro açıklamasında, gözaltındaki kişilerin haklarındaki suçlamaların niteliği ve sebeplerinden en kısa sürede haberdar edilmesi gerektiğinin altı çizilerek, avukatların soruşturma dosyasına erişimi ve bilgi sahibi olması engellenmemeli, meslektaşların, gazetecilerin ve hak savunucularının hukuka aykırı uygulamalara maruz kalmamaları için serbest bırakılmaları gerektiği belirtildi.

HDP Eş Genel Başkanı Tayyip Temel, yaşanan gelişmeleri "seçim arifesinde" gerçekleştirildiği şeklinde yorumlayarak, "Kaybetmekten kurtulamayacaksınız" ifadelerini kullandı. HDP tarafından yapılan açıklamada ise, "AKP, Diyarbakır merkezli operasyon ile tarihin akışını tersine çeviremeyecektir, aksine Diyarbakır merkezli halk iradesiyle bir daha geri gelmemek üzere siyasi sahneden silinecektir" denildi.

kck kck ne demek kck yürütme konseyi üyeleri kimlerdir kck sözleşmesi kck açıklaması