Dünya devi firmaların çalışanları mutsuz

TAKİP ET

Japonya merkezli Recruit Holdings Co.'ya bağlı olan Indeed iş sitesi, milyonlarca anonim çalışanın yorumlarını analiz ederek ABD şirketlerini mutluluk, stres, memnuniyet gibi faktörlere göre derecelendirmek için bir çalışma yaptı.

Bu değerlendirmede, bin veya daha fazla çalışana sahip olan şirketler yer aldı. Havayollarından danışmanlık şirketlerine ve fast food zincirlerine kadar birçok farklı sektörden firma bu listede yer aldı.

Sıralama sonuçları, işverenlerin refah konusundaki artan farkındalığını ve bu alana yaptıkları yatırımları yansıtmaktadır. Amerikan Psikoloji Derneği'nin (APA) bulgularına göre, çalışanların yedisinden fazlası, işverenlerinin artık ruh sağlığı konusunda daha fazla endişe duyduklarını ifade etmektedir. Ancak, kurumsal refahı artırmaya yönelik çabaların etkinlik düzeyi farklılık göstermektedir. Alight adlı insan kaynakları teknoloji şirketinin 2.000'den fazla ABD'li çalışan üzerinde gerçekleştirdiği bir ankete göre, çalışanların yarısından azı işverenlerinin refahlarını önemsediğine inanmakta.

Indeed'in refah metodolojisini geliştirme sürecine katkıda bulunan Riverside'daki California Üniversitesi'nden psikoloji profesörü Dr. Sonja Lyubomirsky, çalışanların mutluluk düzeyini ölçmenin "zorlayıcı" bir görev olduğunu belirtmiştir. Mutluluk, stres, memnuniyet ve amaç olmak üzere dört refah göstergesi eşit şekilde değerlendirilmiş ve çalışanlar bu ölçekte beş puanlık bir derecelendirmeyle 40 ila 100 arasında puan aldı.

 

Mutluluk ve memnuniyet açısından çalışanlarından en yüksek notları alan firmalar

1    Love's Travel Stops & County Stores
2    H&R Block
3    Delta Air Lines
4    Tata Consultancy Services
5    Accenture
6    IBM
7    L3Harris
8    Wipro
9    Infosys
10    Nike
11    Vans
12    In-N-Out Burger
13    Cognizant Technology Solutions
14    Hallmark
15    Microsoft
16    Northrop Grumman
17    FedEx Freight
18    Dutch Bros Coffee
19    The Walt Disney Company
20    Apple

iş dünyası bursu iş dünyası iş dünyası dergileri iş dünyası kitapları iş dünyasında zirveye giden yol