Dünyaya açılan StartUplar batıyor borç Türkiye'nin

TAKİP ET

Avrupa ve ABD'de yaptığı satın almalar ve operasyonlarla bir anda üne kavuşan hızlı teslimat uygulaması Getir mali sorunlarla boğuşuyor.

Geçtiğimiz ay Avrupa'daki en önemli operasyonları olan İspanya ve Fransa'dan hızla çekilen Getir'in İngiltere'de de zorlandığı, Hollanda ve İtalya'dan da çekileceği vurgulanıyor. Getir'in İngiltere biriminde bazı varlıkların açık artırma ile satıldığı haberleri geliyor.

Getir'in bazı depolarını da kapattığı İngiliz medyasında yer alan bilgiler arasında. Alman Handelsblatt gazetesi ise Getir'in bazı pazarlara hızla girip hızla çekildiğini, Hollanda ve İtalya'dan da çekilebileceğini bildirdi.

İngiltere ve İspanya gibi ülkelerdeki rakiplerini satın alan Getir, geçtiğimiz yıl Alman rakibi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın almıştı. Geçtiğimiz hafta haberini yaptığımız üzere Getir'in yeni sermaye girişi için finansman turuna çıkması bekleniyor.

Son dönemde aniden ortaya çıkıp çok kolay fon toplayan ve Avrupa’ya açılan ardından “aniden değişen kanunlar”  yüzünden batan şirketler dikkat çekiyor, Özel olarak Getir Korona krizi sırasında Türkiye’de hızla yapılanıp büyümesi normal olsa da çoğu şirket  Avrupa’da satın alma yapılmasının üzerinden ay geçmeden  yeni çıkan düzenleme ve kanunları gerekçe göstererek operasyonlarını kapatması  ve Türkiye’deki merkez şirkete zarar yazması dikkat çekiyor, Giderek artan sayıdaki uzmanının kafasında aynı sorular şekilleniyor.

 

Bu düzenlemelerin birkaç günde yapılması mümkün değil , araştırma yapılmadı mı ?

Araştırma yapan şirketlerin genellikle batılı şirketler olması raporlarda yer alan bilgileri etkilemişimdir ?

Fonların sürekli herhangi bir denetimin olmadığı Ortadoğu ülkeleri fonlarından gelmesi ve bu fonların daha önce Türkiye’nin pek çok değerli şirketinin batmasına sebep olması kimsenin dikkatini çekmedi mi ?



Sebebi ne olursa olsun, Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durumda her kuruş için özel çaba harcaması gerekirken sadece Almanya’da bir şirkete 1,2 milyar dolar yatırım yapılması ve 1 yıl geçmeden şirketin kapatılması herkesin dikkatini çeken bir sorun olmalı.
 

getir getir yemek getir almanya getir jobs getir sahibi Startup Martı BinBin İngiltere ALMANYA Hollanda