EBRD: Türk ekonomisi doğru yolda

TAKİP ET

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye'nin politikalarının ekonomi üzerinde olumlu sonuçlar gösterdiğini belirtti

Kelly, Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçiş yapması ve bu politikaların uygulanmasıyla yatırımcıların onayını aldığını söyledi. Yatırımcıların Türkiye'ye olan güveninin sermaye girişinde artış, kredi risk priminde düşüş ve devlet tahvili getirilerinde azalma şeklinde kendini gösterdiğini ifade etti.

Kelly, Türk ekonomisindeki mevcut politika istikametinin devam etmesinin pek çok alanda pozitif sonuçlar doğuracağını söyledi. Eğer bu yaklaşım sürdürülürse Merkez Bankası'nın kredibilitesinin artacağını ve enflasyon beklentilerinin daha da istikrar kazanacağını belirtti. Bu durumun orta vadede enflasyonun düşürülmesine ve Merkez Bankası'nın rezervlerinin artırılmasına yardımcı olacağını söyledi.

Kelly, Türk ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde beklenenden daha yüksek bir büyüme kaydettiğini ve bu nedenle büyüme tahmininin artırılacağını ifade etti. Son tahminlerine göre Türkiye'nin büyüme oranını yaklaşık 1 puan yükselteceklerini söyledi.

EBRD Bölgesel Başekonomisti Kelly, Türk bankalarının sermaye seviyeleri ve varlık kaliteleriyle iyi bir durumda olduğunu belirtti. Türkiye'nin mali durumunun güçlü olduğunu ve düşük kamu borcu seviyesiyle sağlam bir mali yapıya sahip olduğunu ifade etti.

ebrd ebrd türkiye ebrd nedir ebrd jobs ebrd açılımı Türkiye OVP merkez bankası faiz oranı