ECB Toplantısında Telefon Yasağı

TAKİP ET

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, bu hafta gerçekleşen toplantı sırasında, politika yapıcıların cep telefonlarına el koyarak bazı önemli bilgilerin sızdırılmasını önlemeyi amaçladı

İki kaynağa göre, Lagarde, toplantının birinci gününde Yönetim Konseyi'nin 26 üyesinden cep telefonlarını teslim etmelerini talep etti.

ECB'nin bu haftaki kararlarına göre, mevduat faizi yüzde 4'e, ana refinansman faizi yüzde 4,50'ye ve gecelik borç verme faizi yüzde 4,75'e yükseltildi. Bu, ECB'nin üst üste 10. toplantısında faiz artışına gitmesi ve faizleri rekor seviyelere çekmesi anlamına geliyor.

Cep Telefonlarına El Konması: Yakın kaynaklara göre, Christine Lagarde'ın talimatı doğrultusunda, toplantının ilk gününde Yönetim Konseyi üyelerinden cep telefonlarını teslim etmeleri istendi. Claudia Buch'un Denetleme Kurulu başkanlığına adaylığının açıklanmasının ardından, üyelerin cihazları iade edildi. Bu önlem, daha önce ECB Başkanı Andrea Enria'nın seçim sonuçlarının medyada sızdırılmasından kaynaklanan bir tecrübenin etkisiyle alındı.

Lagarde'nin Tepkisi: Christine Lagarde, toplantının başında bu bilgilerin sızdırılmasını kınadı ve bu eleştiriyi birçok meslektaşı da paylaştı. Ayrıca Lagarde, ECB yöneticilerine iç anlaşmazlıkları medyadan uzak tutmaları ve toplantı sırasında telefonlarını kullanmamaları talimatını verdi.

Görüşlerin Kamuya Açıklanması: Lagarde, geçen yıl da ECB meslektaşlarına, ECB'nin perşembe günleri yayınlanan politika kararlarını kamuoyuna açıklamalarını ve kişisel görüşlerini bir sonraki pazartesi gününe kadar saklamalarını tavsiye etmişti.

ecb ecb interest rate eçbs ecb faiz kararı ne zaman ecb exchange rates Christine Lagarde Telefon YAsağı