EURO 7 STANDARTLARINA TEPKİ

TAKİP ET

Avrupa Komisyonu'nun içten yanmalı motorlar için daha sıkı emisyon standartları önerisi, Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında giderek daha fazla direnişle karşılaşıyor.

Alman basınında yer alan bilgilere göre, Fransa ve İtalya gibi sekiz ülkenin, içten yanmalı motorlu araçlar için Euro 7 standartlarının büyük bir kısmını durdurmayı planlıyor. Açıklanan Ortak belgede "Yeni emisyon gereksinimlerini (yeni test prosedürleri veya sınırlar dahil) otomobiller ve ticari araçlar için reddediyoruz" deniliyor.

 

Euro 7 emisyon standardı: Yüksek maliyetler, düşük çevresel etki

Belgede, yeni gereksinimlerin, otomotiv sektörünün yakın zamanda kararlaştırılan CO2 hedeflerine ulaşmak için gereken yatırım kaynaklarını gereksiz yerlere harcayacağı düşünülüyor. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından yapılan açıklamada, yeni standartların çevre ve iklim üzerinde çok düşük etkiye sahip olmasına rağmen yüksek maliyetlere neden olduğu iddia ediliyor. ACEA, otomobillerde zaten çok yüksek olan mevcut standartları uygulamanın ve kaynakları alternatiflere yönlendirmenin daha mantıklı olacağını savunuyor.

Euro 7 emisyon standardı, Avrupa Birliği tarafından içten yanmalı motorlu araçların emisyon düzeylerini kontrol etmek ve azaltmak amacıyla belirlenen bir düzenlemeyi ifade eder. Bu standart, önceki Euro 6 standardının yerini almayı hedefler.

Euro 7 standardı, benzinli ve dizel motorlu araçlardan kaynaklanan zararlı emisyonları daha da azaltmayı amaçlar. Standart, araçların egzoz emisyonlarını ve partikül madde salınımını daha sıkı bir şekilde kontrol etmek için yeni sınırlar ve test prosedürleri belirler.

Euro 7 standardının öngördüğü bazı potansiyel özellikler:

    Sıkıştırma ateşlemeli (dizel) araçlarda daha düşük azot oksit (NOx) emisyonları.

    Benzinli araçlarda daha düşük partikül madde emisyonları.

    Daha sıkı sınır değerler ve daha hassas test prosedürleri.

    Araçların emisyon kontrol sistemlerinin daha etkin ve güvenilir olması.

    Daha sıkı sınırlamalarla birlikte, hibrit ve elektrikli araçların daha yaygın kullanımının teşvik edilmesi.

euro 7 motor euro 7 euro 70 euro 700 euro 7 emisyon standartları AB Karbon Emisyon Oranı