EV KADINLARI İÇİN EMEKLİLİK

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir torba yasa Meclis gündemine taşınıyor. Yeni düzenleme, ev hanımlarına yönelik sosyal güvence desteği ve emeklilik imkanı sunarak dikkat çekiyor.

 

Ev Hanımlarına Yeni Bir Kapı Açılıyor

TRT Haber'in haberine göre, sigorta ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için özel bir sigorta sistemi devreye alınacak. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi aracılığıyla sosyal güvenceye kavuşturulacak.

Devlet Desteğiyle Ödenecek Primler

Yeni destekle birlikte, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması planlanıyor. Bu destek, sigorta primlerinin üçte birini karşılayacak ve mevcut asgari ücrete göre aylık bin 430 liraya kadar ulaşabilecek.

Devlet, ödenecek primlerin her ay üçte birini karşılayarak ev hanımlarının daha az prim ödemesine olanak tanıyacak. Bu sayede ev hanımları, daha erken bir emeklilik dönemine adım atabilecek.

Meclis'e Hızlı Bir Şekilde Sunulması Bekleniyor

Ev hanımları, sosyal güvence kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek. Bağ-Kur ve SSK primlerinin eşitlenmesi durumunda, 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek.

Torba yasa kapsamında ikinci adımda, çocuk sayısına bağlı olarak erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Üçüncü adımda, çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi yapılması planlanırken, son adım doğum borçlanması ile ilgili olacak.

Bu önemli düzenlemelerin Meclis'e kısa süre içinde sunulması bekleniyor.