Fatih TERİM Fonu Davası: 6 Sanık Daha Eklendi

TAKİP ET

Bankacı Seçil Erzan öncülüğünde kurulan dolandırıcılık şebekesine dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan ve beraberindeki 6 sanığın "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından toplam 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada yeni gelişmeler yaşanıyor.

Peki Seçil Erzan kimdir ve nasıl bir dolandırıcılık şebekesi kurdu? İşte olayın tüm detayları:

Seçil Erzan Kimdir? Denizbank’ın çeşitli şubelerinde uzun yıllar görev yapan Seçil Erzan, banka müşterileri ve çalışanlarıyla kurduğu kişisel ilişkiler sayesinde güvenlerini kazanmış.

Daha sonra bu güveni suistimal ederek "yüksek getirili fon" adı altında bir Ponzi sistemi kurarak onlarca kişiyi milyonlarca dolar dolandırmış.

Fatih Terim ve Ünlü Futbolcular da Kandırıldı Seçil Erzan sahte fon vaadiyle aralarında Fatih Terim, Buse Terim, Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Ayhan Akman, Emre Belözoğlu gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu 18 kişiyi dolandırmış.

Fatih Terim ifadesinde, Seçil Erzan'ın kendisine "Fatih Terim Fonu" adı altında 3 milyon dolarlık yatırım vaat ettiğini ancak paranın kendisine ulaşmadığını belirtmiş.

Skandala Denizbank'tan İlginç Açıklama Denizbank ise yaşanan dolandırıcılık olaylarından haberdar olmadıklarını iddia etti. Banka, skandalın kendi bünyelerinde değil tamamen dışarıda geliştiğini ve üst yönetimin durumdan hiçbir şekilde haberdar olmadığını açıkladı.

Ancak banka çalışanı Seçil Erzan'ın nasıl bu kadar rahat hareket edebildiği ve yıllarca dolandırıcılığı sürdürebildiği akıllara soru işaretleri getiriyor.

Yargı Süreci Devam Ediyor Seçil Erzan davası halen İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Son duruşma 20 Kasım’da gerçekleşmişti. Bir sonraki duruşma ise 12 Ocak 2024’te görülecek.