FED Faiz Kararı Bekleniyo

TAKİP ET

JPMorgan'ın First Republic Bank'ı kurtarması yalnızca bir gün için nefes almaları için yatırımcılara fırsat verdi.

ABD borsalarında bölgesel bankaların hisselerinde yaşanan sert düşüş, Asya Pasifik borsalarında da yatırımcı güvenini olumsuz etkiliyor. Hong Kong Hang Seng ve Güney Kore Kospi'de yaşanan düşüşler, Japonya ve anakara Çin borsalarının tatil sebebiyle kapalı olması nedeniyle daha da önem kazanıyor. Dolar, gelişmiş ülkeler para birimleri karşısında ikinci güne düşüşle başladı. Bloomberg Dolar Endeksi, yüzde 0,2 ekside seyrediyor. ABD tahvilleri, Japonya'nın kapalı olması nedeniyle sabah işlem görmüyor. Salı günü yüzde 3,42 seviyesinden kapanan 10 yıllık getiride ise Fed'in mesajları yakından takip edilecek.

Emtia piyasasında ise spot altın, yüzde 0,1 yükselişle 2.018 dolardan alıcı buluyor. Fed, bankacılık güven krizi ve enflasyon ikilemi gölgesinde faiz kararını açıklayacak. Hem ekonomistler hem de yatırımcılar, Fed'in 25 baz puanlık faiz artışından sonra duruş sinyali vermesini bekliyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini, Fed'in 25 baz puanlık artışla faizi yüzde 5-5,25 aralığına çıkaracağı yönünde. Ancak First Republic Bank'ın JPMorgan tarafından satın alınmasına rağmen bankacılıkta güven krizinin devam etmesi ve Amerikan açık iş pozisyonlarında yaşanan düşüşle birlikte, Fed swaplarında haziran ayında faiz artışı olmaması fiyatlanıyor.

JPMorgan ABD Ekonomisti Michael Feroli, "Faizlerde durmak istiyorlar ancak enflasyon cephesinde işlerin bitmediğini biliyorlar" değerlendirmesini yaparken, Citigroup ekonomisti Veronica Clark ise Fed'in birinci hedef olarak enflasyona odaklanması gerektiğini belirtiyor. ABD Kongresi'ndeki bazı vekillere göre ise bankacılık sektöründe yaşanan güven krizi, enflasyona göre daha acil bir sorun. Senatörler Elizabeth Warren ve Bernie Sanders gibi siyasiler, Fed'e faiz artışlarını durdurma çağrısı yapıyor.

 

jpmorgan jpmorgan chase jpmorgan hisse jpmorgan nedir jpmorgan stock Dolar FED