Fransızlar Macron nefretini Brigitte Macron'un büyük yeğenine boşalttı

TAKİP ET

Fransa'nın First Lady'si Brigitte Macron'un büyük yeğeninin Pazartesi günü Fransa Cumhurbaşkanı'nın bir televizyon konuşmasının ardından saldırıya uğramasının ardından sekiz kişi tutuklandı.

Fransa'nın First Lady'si Brigitte Macron'un büyük yeğeninin Pazartesi günü Fransa Cumhurbaşkanı'nın bir televizyon konuşmasının ardından saldırıya uğramasının ardından sekiz kişi tutuklandı.

Jean-Baptiste Trogneux kuzeydeki Amiens kentinde hükümet karşıtı protestocular tarafından dövüldü.

Başından, kollarından ve bacaklarından darbe alan Trogneux, tomografi sonucunu bekliyor.

Protestocular tarafından defalarca hedef alınan aile çikolata dükkanının dışında saldırıya uğradı.

Yerel polis saldırının ardından sekiz kişiyi tutukladıklarını açıkladı.

Komşuların saldırıyı durdurmak için araya girmesinin ardından saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Salı günü AFP haber ajansına konuşan Bayan Macron, ailesiyle tam bir dayanışma içinde olduğunu söyledi ve saldırının "korkaklığını, aptallığını ve şiddetini" kınadı.

"Sadece daha kötüsüne yol açabilecek bu şiddeti defalarca kınadım" dedi.

Jean-Baptise Trogneux'nün babası Jean-Alexandre Trogneux Fransız medyasına yaptığı açıklamada saldırganların "çizgiyi aştıklarını" ve "cumhurbaşkanına, eşine ve ailemize" hakaret ettiklerini söyledi.

"Şaşkınlık içindeyim" diye ekledi.

Cumhuriyetçiler Partisi Başkanı Eric Ciotti saldırıyı kınadı ve saldırganların cezalandırılması çağrısında bulundu.

Bir tweetinde "Demokratik tartışmaya evet, şiddet ve teröre hayır" diye yazdı.

Brigitte Macron'un ailesi altı kuşaktır Amiens'teki Jean Trogneux çikolata dükkanını işletiyor. Şekerli badem bazlı bir ikram olan Amiens makaronunda uzmanlaşmıştır.

Kuzey Fransa'nın dört bir yanında mağazaları bulunan Trogneux aile şirketi, Macron'un göreve gelmesinden bu yana, birinci ailenin şirkette mali çıkarı olduğu söylentileri nedeniyle defalarca protestocuların hedefi oldu - aile bunu reddetti.

Jean-Alexandre Trogneux Courrier Picard gazetesine yaptığı açıklamada aile şirketinin neden hedef alındığını anlamadığını söyledi.

"Emmanuel Macron'un bizim işimizle hiçbir ilgisi yok" dedi. "Bizi rahatsız etmeye devam eden tüm bu insanları anlamıyorum. Hatta bazıları dükkanlarımızın ve ürünlerimizin boykot edilmesi çağrısında bulunuyor" dedi.

Macron, emeklilik yaşını bu yılın sonunda 62'den 64'e çıkaracak olan emeklilik sistemi reformu nedeniyle bir neslin en büyük gösterilerinden bazılarıyla karşı karşıya kaldı.

Olaylar sırasında Cumhurbaşkanı'nın Paris'teki favori restoranlarından biri ateşe verilirken, yerel ve ulusal siyasetçilerin ofislerine de saldırılar düzenlendi.