Gençleri Destekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Üniversite Etkinliği Düzenledi

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği, bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Üniversitene Hoş geldin Şöleni', Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde gerçekleşti.

Ülkenin genç nesillerine büyük önem veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerini de unutmuyor. Öğrenci Toplulukları'nın katılımıyla gerçekleştirilen bu yıl 7'nci 'Üniversitene Hoş geldin Şöleni', Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde büyük bir ilgiyle başladı. Öğrenci topluluklarının stantlarını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, öğrencilerle sohbet edip çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Şölenin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendi mezunu olduğu Uludağ Üniversitesi'nde böyle bir etkinliğin aracılığını yapmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Aktaş, Bursa gibi kültür, sanat ve tarih dolu bir şehirde okumanın büyük bir ayrıcalık olduğunu vurgulayarak öğrencilere seslendi: “Bu yıllar çok hızlı geçecek. Hiçbir şey anlamadan geçecek. Belki de ilerleyen yıllarda, 'ya keşke şunları da bunları da yapsaydım' diyeceksiniz. Biz belediye olarak gençlerimize büyük bir önem veriyoruz. Lütfen şehriniz, ülkeniz, geleceğiniz için üretin. Biz de size destek olalım, katkı sunalım. Yeni gelen arkadaşlara şunu söylüyorum: Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübümüz var. Lütfen onunla iletişimde olun, üye olun, etkinliklerden, aktivitelerden haberdar olun. Gençlik merkezleri, kütüphaneler, farklı yurt içi ve yurt dışı geziler, staj imkanları, iş fırsatları, çeşitli kamplar ve etkinliklerle size destek ve katkı sağlayacağız. Tüm bunlar sizin için.” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da bu şölenle yeni bir döneme çok dinamik bir başlangıç yaptıklarını ifade etti. Yılmaz, üniversitede 178'e yakın öğrenci topluluğu olduğunu hatırlattı ve şunları ekledi: “Üniversite sadece eğitim öğretim yapılacak bir yer değil, aynı zamanda öğrencilerin kültürlenme mekanıdır. Bu sene 13 bin civarında yeni öğrenci kabul ettik ve toplam öğrenci sayısı 71 bin civarında. Türkiye'nin en köklü ve en büyük üniversitelerinden biriyiz. Bu organizasyona katkıda bulunan gençlerimize, Birlik Vakfı'na ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Tekrar öğrencilerimize, üniversitemize hoş geldiniz diyorum.”

Üniversite öğrencileri adına konuşan Muhammet Yiğit Kulak, bu etkinliği 7 yıldır büyük bir özveriyle gerçekleştirdiklerini ve aynı heyecanla sürdürebilmekten gurur duyduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, öğrenci topluluklarının stantlarını ziyaret ederken, etkinlik kapsamındaki basketbol gösterisi de büyük bir ilgiyle izlendi.

uludağ üniversitesi uludağ üniversitesi randevu uludağ üniversitesi taban puanları uludağ üniversitesi tıp fakültesi uludağ üniversitesi akademik takvim