Gözler Avrupa Merkez Bankası kararında

TAKİP ET

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Perşembe günü yapacağı faiz kararı öncesinde Euro Bölgesi'ne yönelik ekonomik tahminlerinin ilk işaretlerini veriyor.

Bazı kaynaklara göre, AMB gelecek yıl Euro Bölgesi enflasyonunun yüzde 3'ün üzerinde kalmasını bekliyor.

Bu yıl ve 2024 için büyüme beklentilerinin piyasa beklentilerine paralel olarak aşağı yönlü revize edilmesi bekleniyor.

Haberin yayınlanmasının ardından euro dolar karşısında kayıplarını geri aldı. Ayrıca Perşembe günü alınacak kararla ilgili olarak faiz artışı ihtimaline yönelik düşünceler ağırlık kazanmaya başladı. Daha önce faizlerin sabit tutulması beklentisi öne çıkarken, işlemciler artık faiz artışı olasılığını yüzde 50 olarak fiyatlamaya başladı.

Standard Chartered Kur Araştırma Masası Başkanı Steven Englander, Perşembe günü AMB'nin faizleri sabit tutacağını ancak sıkılaştırma döngüsünün sona erdiği sinyalini vermemesini bekliyor.

Englander'a göre faizlerin sabit tutulması, AMB'nin Federal Rezerv ile faiz farkını kabul ettiği şeklinde yorumlanabilir ve bu da euro için olumsuz olabilir.

avrupa merkez bankası avrupa merkez bankası faiz kararı ne zaman avrupa merkez bankası nerede avrupa merkez bankası faiz avrupa merkez bankası faiz kararı takvimi 2023 EURO merkez bankası faiz oranı