Hollanda'da hükümetin Porsuk ve Mülteci arasında zor seçimi

TAKİP ET

Hollanda'da hükümetin açmayı planladığı 800 kişilik yeni mülteci kabul merkezi, porsuk bahanesine takıldı.

Hollanda’da hükümetin açmayı planladığı 800 kişilik yeni mülteci kabul merkezi, porsuk bahanesine takıldı.

Hollanda’da hükümetin Sığınma merkezinin yapılacağı bölgedeki 3 porsuk yuvası olmasını bahane ederek nedeniyle projeyi askıya alındı.

Hollanda’da hükümetin gerekçesi  Hollanda’da porsuklar koruma altında olması ancak Eski Hollanda sömürgelerinden gelen göçmenler için böyle korumanın olmaması..

Hollanda’da tek mülteci kabul merkezi olan Ter Apel, yoğun talep nedeniyle uzun süreden beri ihtiyacı karışılmadığı ve işlemlerin insan haklarına aykırı şekilde gecikmelere sebep olduğu için eleştiriliyor.

.Daha önce birkaç kez mülteci kabul merkezi açmaya çalışan Hollanda hükümeti çevre için inekleri telef edilmesine karşı çıkan çiftçilere davranışının aksine  yerel halkın tepkisini bahane ederek kararında vazgeçmişti.

Hollanda’da hükümetinin sığınma merkezine dönüştürülecek binaların, Hollanda basını ve Hükümeti tarafından “göç karşıtları” olarak tanımlanan Neo Naziler  tarafından kundaklanmasına gerekli tepkiyi göstermemesi ve polisin konuyu araştırmakta yetersiz kalması dikkat çekiyor.

Hükümet sonunda ülkenin doğusundaki Heumen ilçe belediyesini, 800 kişilik yeni sığınmacı kabul merkezi için ikna ettiğini açıkladı  ancak garip bir şekilde  yıllardır Koruma altındaki porsukların evi olduğu ortaya çıktı ve Hükümet projeyi  durdurdu.

.Aynı bölgede Porsukların demiryolu hatlarının altına yuva yapıp, buraları kazmaları nedeniyle geçtiğimiz haftalarda Friesland ve Kuzey Brabant eyaletlerinde tren seferleri aksaması üzerine .Demiryolu şirketleri onarım için muafiyet almış ve Porsuk yuvalarının yok edilecek olmasına rağmen  çevreci kuruluşlar ve yerel halktan itiraz gelmemişti.

Sığınmacı Kabul Merkezleri Kurumu (COA) inşaatın devam edebilmesi için, muafiyet talebiyle mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor
 

Hollanda Porsuk Mülteci Çevre COA