Hollywood Grevi Başladı

TAKİP ET

Sinema ve televizyon yazarlarını temsil eden sendikalar, çok sayıda yapımda çalışmaları durdurarak Salı günü greve gitti. Bu, 2007'den bu yana ilk Hollywood grevi. İlk piket hatları Salı öğleden sonra planlanmıştır.

Sinema ve televizyon yazarlarını temsil eden sendikalar, çok sayıda yapımda çalışmaları durdurarak Salı günü greve gitti. Bu, 2007'den bu yana ilk Hollywood grevi. İlk piket hatları Salı öğleden sonra planlanmıştı.

Yazarlar neden grev yapıyor? Her üç yılda bir, Amerika'nın Doğu ve Batı kolları, 11.500 TV ve film yazarını büyük Hollywood stüdyolarıyla yeni bir sözleşme için görüşmek üzere temsil ediyor. Bu kez müzakerelerin zorlu olması uzun zamandır bekleniyordu.

Medya şirketleri milyarlarca dolar yatırırken, televizyon yapımı son on yılda hızla büyüdü. Ancak yazarlar, tazminatlarının durağanlaştığını söyledi. W.G.A. liderleri, mevcut sistemin bozuk olduğunu iddia ettiler ve "yazarlığın bir meslek olarak hayatta kalması, bu müzakere için bahis konusu" olduğunu savundular.

İki taraf ne kadar uzakta? İki tarafın da grev başlamadan önceki son saatlerde söylediklerine dayanarak, yazarların istediği şey ile stüdyoların sunmaya istekli oldukları arasında hala geniş bir boşluk var. Hollywood şirketleri, tekliflerinin yazarlar için "cömert tazminat artışları" içerdiğini söyledi. Sendikalar, stüdyoların "hareketsiz bir duruşa" bağlı kaldığını, "yazarlık mesleğini daha da değersizleştirme taahhüdünü ihanet ettiğini" suçladı.

Bu izleyicileri nasıl etkileyecek? "Saturday Night Live" gibi gece yarısı programları ve "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon", "The Late Show With Stephen Colbert" ve "Jimmy Kimmel Live!" gibi diziler muhtemelen yayınlanmayacak. NBC'nin 12:30'daki sunucusu Seth Meyers, geçen hafta geç saatlerde web sadece bir bölümde yayından çekilmeye işaret ederek, "Eğer gelecek hafta burada beni görmezseniz, bunun hafife alınmadığını ve sizin de beni özleyeceğinizi bilmelisiniz" dedi.

2007 grevinde, gece yarısı sunucuları iki ay boyunca yayından çekildiler. Zaten tehlike altındaki pembe diziler, bir ay sonra yeni bölümleri tükenmiş olacak.

Piket hatları nedir ?

 

"Piket hatları", bir protesto veya grev sırasında, işçi sendikaları veya grevciler tarafından işyerleri, fabrikalar veya diğer iş yerleri önünde çizilen, işverenlerin işgücüne erişimini engellemeyi amaçlayan hatlardır. Bu hatlar, protesto veya grevlerin sembolüdür ve genellikle sendikaların grevlerini ve taleplerini destekleyen kişiler tarafından korunurlar.

hollywood yıldızları hollywood smile hollywood erkek oyuncuları hollywood vampires hollywood spiegel Hollywood Grevi Diz Sinema