İngiltere : 2. İşte çalışmak artık mecburiyet

TAKİP ET

Bir araştırma, İngiltere'de hayat pahalılığıyla başa çıkmak için milyonlarca kişinin ikinci işlerde çalışmaya başladığını ortaya koydu.

Bir araştırma, İngiltere'de hayat pahalılığıyla başa çıkmak için milyonlarca kişinin ikinci işlerde çalışmaya başladığını ortaya koydu. Sigorta şirketi Royal London tarafından yapılan araştırmaya göre, çalışan nüfusun %16'sının bir ya da daha fazla ek işte çalıştığı belirlendi, bu da yaklaşık 5,2 milyon kişi anlamına geliyor. Ayrıca, halihazırda tek işte çalışanların %36'sı da (yaklaşık 10 milyon kişi) ikinci bir işte çalışmayı planlıyor. Şirketin araştırması, Ulusal İstatistik Dairesi'nin verilerinden çok daha yüksek olan bu oranların dikkat çekici olduğunu gösterdi. İngiltere'deki ek iş yapanların sayısı ONS verilerine göre 1,2 milyon iken, son iki yılda bu oranın arttığı görülüyor.

Hayat pahalılığı, gıda ve enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle son 40 yılın en yüksek seviyesinde. Bu nedenle birçok sektörde maaş artışları enflasyon oranının altında kalmıştır. Royal London'ın araştırması ayrıca, tam zamanlı işlerde çalışanların %28'inin haftada 48 saat çalıştığına işaret etmektedir. Araştırmaya katılanların %20'si de haftalık mesailerinin 56 saate kadar çıktığını söylemiştir.

Uzmanlar, önümüzdeki kışın "görülmedik derecede zor" geçebileceğine dikkat çekmektedir. Birçok aile, hayat pahalılığı nedeniyle harcamalarını kısıtlamak zorunda kalmıştır. Faturalar kabarmaya devam ederken, birçok kişi iki yakasını bir araya getiremez hale gelmiştir. Hükümet, iki yıl boyunca gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışa sınırlama getirmiştir ancak uzmanlar, tüm kesimlerin geçim endişesi yaşadığını vurgulamaktadır. Sadece her on yetişkinden birinin, pahalılıkla baş edebileceğini söylediği belirtiliyor.

ingiltere Kriz