İNGİLTERE: DEV FİRMALAR İŞÇİDEN ÇALARKEN YAKALANDI

TAKİP ET

İngiltere hükümeti, WH Smith, Marks & Spencer ve Argos'un da aralarında bulunduğu bazı büyük perakendecilerin asgari ücret yasasına uymadıklarını ve bunun sonucunda yaklaşık 63.000 işçiye yaklaşık 5 milyon sterlin borçlu olduklarını açıkladı.

İşverenler "isimlendirildi ve utandırıldı" ( bir nevi yüzsüzler listesi ) listesine eklendi ve yaklaşık 7 milyon sterlin para cezasına ek olarak borçlarını geri ödemeleri istendi. Gelir ve Gümrük İdaresi tarafından yapılan incelemelere göre, WH Smith 17,607 işçiye yaklaşık 1 milyon sterlin borçlu olarak en kötü suçluydu. Şirket bunun şirket iç çalışan sınıflandırma politikasıyla ilgili bir hatadan kaynaklandığını iddia savunurken, beklendiği gibi  diğer perakendeciler de ihlallerini kasıtsız hatalara bağladılar.

Çoğu işletme asgari ücret yasalarına uyarken, İngiltere hükümeti uymayanların sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulundu. Düzenli denetimlerin ücret turlarının, eksik ödeme konusunda farkındalığı artırmaya ve asgari ücretli çalışanları korumaya yardımcı olması bekleniyor.

 Lloyds Pharmacy de 7,9116 işçiye 903,307 Sterlin ödemediği için kusurlu bulunan bir diğer işveren olarak adlandırılırken, Marks & Spencer'ın 5,363 işçiye 578,390 Sterlin ödemediği açıklandı. Sainsbury's'in sahibi olduğu Argos da 10.000'den fazla işçiye 480.093 Sterlin ödeme yapmadığı için suçlandı. Şirketler sorunları giderdiklerini ve bunların tekrarlanmasını önlemek için adımlar attıklarını açıklasalar da bu çalışmanın hatanın tekrarlanmaması için mi yakalanamamak için yapıldığı kesin değil.

Firmaların Ciroları:

 

Şirket

Ciro (Milyon USD)

WH Smith

3.442,86

Marks & Spencer

12.522,22

Argos

4.336,11

ingiltere asgari ücret ingiltere asgari ücret 2023 aylık ingiltere asgari ücretle çalışan oranı ingiltere asgari ücret 2021 ingiltere asgari ücretli çalışan oranı WH Smith M-S Argos