IRKÇILIKLA SUÇLANAN MODİ PARİS'TE SICAK KARŞILANDI

TAKİP ET

AB, ABD Çin ilişkileri giderek gerilirken Çinin ucuz iş gücü konusunda en büyük rakibi Hindistan başbakanına rağmen Batı ile yakınlaşıyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Fransa’da ziyaretlerde bulunuyor, ülkenin 14 Temmuz Bastille Günü ulusal festivaline onur konuğu olarak katıldı.

 

Ziyaret aynı zamanda, iki ülkenin sivil nükleer, uzay ve savunma işbirliğinin damgasını vurduğu stratejik ortaklıklarının 25. yılını kutladıkları önemli bir zamana den geliyor.

Son yıllarda Fransa Hindistan ortaklığı enerji ve siber terörizmle mücadele gibi alanlara da yayılmış durumda.

Fransa aynı zamanda Hindistan'ın Rusya'dan sonra ikinci en büyük silah tedarikçisi ve Ukrayna'daki savaş Yeni Delhi'nin askeri teçhizat kaynaklarını Moskova'dan uzaklaştırma çabalarını hızlandırmasına neden olmuş durumda.

 

Fransız basınında yer alan bilgilere göre Modi'nin ziyareti sırasında iki ülkenin Fransız Rafale savaş uçaklarının uçak gemilerinde kullanılmak üzere tasarlanan deniz versiyonu ve üç adet Scorpene sınıfı denizaltı için yeni anlaşmalar duyurabilir.

Tüm bu konular bir araya geldiği zaman Hindistan’ın tüm şımarıklığına rağmen neden batıda kabul gördüğü net şekilde anlaşılır oluyor.

 

 

Fransa

Hindistan

En büyük ticaret ortağı

Almanya

Çin

Askeri ithalat (milyar ABD doları)

14.7

3.2

Askeri ihracat (milyar ABD doları)

2.7

0.3

İthalat-ihracat oranı (askeri)

5.4:1

10:1

Askeri ithalat (yüzde)

1.8%

0.4%

Askeri ihracat (yüzde)

0.3%

0.04%

En büyük silah tedarikçisi

Rusya

Rusya

En büyük silah müşterisi

Hindistan

Birleşik Arap Emirlikleri

 

modivo modifiyeli tofaş modifiye ne demek modigliani modifikasyon nedir Fransa Hindistan