IŞID İSAYANBULDA KİLİSYE SALDIRDI

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'nde dün bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının, DEAŞ üyesi iki faili tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, saldırganların Tacikistan ve Rusya uyruklu olduğunu belirtti.

Saldırı, pazar ayini esnasında gerçekleşti. Kiliseye giren iki maskeli saldırgan, Tuncer Cihan isimli bir kişiyi vurarak öldürdü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın hemen ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Failler Yakalanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı sonrası Santa Maria Kilisesi Rahibi Anton Bulai ile telefonda görüştü. Görüşmede Erdoğan, “Şu an emniyet teşkilatımız bütün imkânlarıyla seferber durumda. Fail ya da faillerin kısa sürede yakalanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı: Soruşturma Titizlikle Sürdürülüyor Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, saldırıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Gül, “Saldırganlar ve bağlantılarına yönelik soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

İşte Saldırının Ayrıntıları

Saldırı, Sarıyer ilçesi Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi’nde yaşandı.

Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, yüzleri maskeli iki kişinin kiliseye girerek Tuncer Cihan’a ateş açtıkları görülüyor.

Kilisede saldırı anında Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu ve çocukları da hazır bulunuyordu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silahın ikinci el ateş aldığında tutukluk yaptığını, saldırganların bu yüzden kaçtığını belirtti.

İtalya ve Polonya Saldırıyı Kınadı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Santa Maria Kilisesi’ne yönelik saldırıyı kınayarak, “Bu alçakça saldırıdan dolayı derin üzüntü duyuyoruz” dedi.

Polonya Dışişleri Bakanlığı da saldırıyla ilgili, “Olayı endişeyle takip ediyoruz. Saldırganların bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Papa'dan Destek Mesajı Papa Francesco, saldırı sonrası yaptığı konuşmada İstanbul’daki Santa Maria Kilisesi cemaatine destek mesajı gönderdi. Papa, “Silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.