İspanya aşırı sıcak dönemlerde açık havada çalışmayı yasaklamaya hazırlanıyor

TAKİP ET

Hükümet aşırı sıcaklar ve kuraklığın çiftçiler ve su kaynakları üzerindeki etkisini hafifletmek için 2 milyar Avro ayırdı.

Hükümet aşırı sıcaklar ve kuraklığın çiftçiler ve su kaynakları üzerindeki etkisini hafifletmek için 2 milyar Avro ayırdı.

İspanya aşırı sıcak dönemlerde açık havada çalışmayı yasaklamayı planlıyor.

Önlem, devlet hava durumu ajansı AEMET kırmızı veya turuncu alarm verdiğinde uygulanacak.

Bu ısı uyarıları, sıcaklıklar 30'ların üzerine çıktığında ya da 40C'yi aştığında, dışarıdaki vatandaşlar ya da çevre için risk oluşturduğunda sık sık verilir.

Geçen yıl, kayıtların tutulmaya başlandığı 1961 yılından bu yana İspanya'nın en sıcak yılıydı ve geçen ay da kayıtlara geçen en sıcak ve en kurak Nisan ayı oldu.

Ülkenin büyük bölümünde kuraklık yaşanıyor ve su rezervleri yüzde 50'nin altında.


İspanya 2 milyar Avroluk kuraklık acil durum paketini onayladı
Önlem, 11 Mayıs Perşembe günü kuraklık acil durumuyla ilgili özel bir Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında hükümet tarafından kabul edildi.

Su kaynaklarını ve tarımı korumak için 2 milyar Avro'yu aşan bir önlem paketi onaylandı.

Pireneler'deki kuraklık, kuruyan nehirler ve su kısıtlamalarıyla resmen bir 'kriz'
Su tasarrufundan temiz enerjiye: İşte ABD'de yüzen güneş enerjisi çiftliklerinin patlama yapmasının nedeni
Bu kaynak, su sıkıntısını gidermek üzere deniz suyu arıtma tesisleri ve atık suyun yeniden kullanımına yönelik sistemler gibi yeni altyapıların inşası için kullanılacaktır. Ayrıca hayvancılık ve süt üreticileri de dahil olmak üzere tarıma destek için harcanacak.

Açık havada çalışma yasağının hangi meslekleri kapsayacağı hemen belli olmamakla birlikte, tarım ve inşaat sektörlerindeki çalışma saatlerinin sıcak hava dalgaları sırasında uyarlanması gerekeceği doğrulandı.

İspanya'nın bazı bölgelerinde şimdiden sıcak hava dalgası çalışma kısıtlamaları uygulanmaya başlandı
İspanya'nın güney Endülüs bölgesi gibi yüksek sıcaklıklara alışkın yerlerde inşaat işçileri zaten yaz aylarında sadece sabah saatlerinde çalışıyor.

Geçici bir sokak temizleyicisi geçen yıl Madrid'de çalışırken sıcak çarpmasından öldü. 60 yaşındaki işçinin vücut sıcaklığı 42C'ye yakındı.

Bu ölüm, çalışma koşullarında bir değişikliğe gidilmesine neden oldu. Sendikalar ve belediye hizmetlerini sağlayan yükleniciler, ortalama sıcaklıkların 39C'nin üzerine çıktığı günlerde sokak süpürme işine ara verilmesini öngören bir anlaşma imzaladı.

Şirketler ayrıca, belirli sıcaklıkların üzerinde, istihdam ettikleri 7,000 işçiye güneş kremi ve şapka sağlamayı ve sadece klimalı araçlar kullanmayı da kabul etti.

aşırı sıcaklar aşırı sıcaklar depremi tetikler mi aşırı sıcaklar ne zaman bitecek aşırı sıcaklar ne zaman gelecek aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler İspanya Kuraklık Aşırı Sıcaktan Ölen Temizlik İşçisi