İtalya'da Mafya Operasyonu

TAKİP ET

İtalya'nın güney bölgesi Puglia'da yetkililerin, ülkenin en yeni suç şebekesi olan ve "dördüncü mafya" olarak da bilinen "Societa foggiana" üyesi olduğundan şüphelenilen 82 kişiyi tutukladığı bildirildi.

Kod adı "Game Over" olan operasyon, yasadışı silah bulundurmak, uyuşturucu kaçakçılığı ve gaspla suçlanan şüphelilerin tutuklanmasıyla sonuçlanırken, baskın sırasında uyuşturucu ve silahlara el konuldu.

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, operasyonun ülkedeki en tehlikeli ve şiddet yanlısı suç örgütlerinden biri olan Foggia mafyasına önemli bir darbe indirdiğini belirterek emniyet güçlerine teşekkür etti.

 

Foggia mafyasının çalışma şekli, sistematik gasp ve uyuşturucu satışına ilişkin agresif kurallar dizisine dayanıyor, İş modeli büyük ölçüde rakiplerin ve yerel halkın gasp edilmesine dayanıyor ve mafya elemanları aile üyeleri seçiliyor.

Calabria, Napoli ya da Sicilya'daki diğer klanlara kıyasla daha az tanınmasına rağmen Foggia mafyası güneydoğuda kokain satışlarını elinde tutuyor ve İtalya'daki en yüksek üçüncü cinayet oranına sahip olan Foggia'nın aşırı şiddet konusunda bir ünü var.

Operasyon, yedi yıl içinde gerçekleştirilen üçüncü büyük çaplı baskın ve yetkililer Societa foggiana ile bağlantılı 150 kişiyi tutuklandı.

italyan mafyası italyan mafyasının çıkış noktası olan ada italyan mafyası isimleri italyan mafyası filmleri italyan mafyası sözleri Puglia