Kentsel Dönüşümde yeni dönem

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak amacıyla yeni adımlar atacaklarını açıkladı. Bağcılar Yeni Mahalle'deki toplu yıkım töreninde konuşan Bakan Özhaseki, İstanbul'da 188 bölgede kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini ve binlerce konutun bu kapsamda yenileneceğini belirtti. Ayrıca, 600 bin civarında konutun değiştirilip dönüştürüldüğünü vurguladı.

Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yarısı Bizden" kampanyasını hatırlatarak, bu programın önümüzdeki günlerde ayrıntılarının açıklanacağını ve kentsel dönüşümün hızlandırılması için destek vereceklerini ifade etti. Kampanyaya bir milyondan fazla vatandaşın başvurduğunu ve toplamda 90 bin binanın dönüşümünü gerçekleştireceklerini söyledi. Bu dönüşüm projeleri için hibe fonlarının kullanılacağını belirterek, vatandaşların kendi paylarını karşılayacaklarını, geriye kalan desteği ise devletin sağlayacağını bildirdi.

Ayrıca, İstanbul'da kentsel dönüşümü daha etkili bir şekilde yönetmek amacıyla yeni bir genel müdürlük kuracaklarını açıklayan Bakan Özhaseki, bu birimin kendi bütçesi olacağını ve sadece İstanbul'daki kentsel dönüşümle ilgileneceğini belirtti. Bu birim, hazine arsalarından elde edilen gelirleri sadece kentsel dönüşüm projelerine yönlendirecek.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını yeterince yürütmeyen belediye başkanlarına da tepki gösteren Bakan Özhaseki, vatandaşların güvenliği için bu projelerin önemli olduğunu ve belediyelerin bu konuda daha aktif olmaları gerektiğini vurguladı.

Özhaseki, AK Parti'nin TBMM'ye sunmayı planladığı yeni Kentsel Dönüşüm Yasası ile kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıkları azaltmayı ve süreçleri hızlandırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Yeni yasa teklifi ile salt çoğunluğun karar almasının önü açılacak ve kat malikleri arasındaki uzayan anlaşmazlıkların önüne geçilecek.

kentsel dönüşüm nedir kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm kredisi kentsel dönüşüm kira yardımı kentsel dönüşüm başvuru