Kosova Türk şirketleri için yeni fırsatlar

TAKİP ET

Kosova ile Schengen bölgesi arasında yakın zamanda imzalanan vizesiz seyahat anlaşmasına dikkat çekiliyor. Kosova Türkiye için önemli bir ülke ve ülkedeki hemen her sektörde Türk şirketleri mevcut.

Kosova ile Schengen bölgesi arasında yakın zamanda imzalanan vizesiz seyahat anlaşmasına dikkat çekiliyor. Kosova Türkiye için önemli bir ülke ve ülkedeki hemen her sektörde Türk şirketleri mevcut.

Bu anlaşma ile Kosovalılar Schengen bölgesine vizesiz seyahat edebilecek ve ülke yatırım için daha da cazip bir yer haline gelecek. Anadolu Kosova İşadamları Derneği Başkanı Melis Köroğlu, Türkiye'nin Kosova'da bankacılık ve enerji dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde yatırımları olduğunu kaydetti.
 

Limak, Enka, Bechtel ve Güriş, Kosova'da altyapı projelerine ve enerji üretimine yatırım yapan Türk şirketleri arasında yer alan başlıca şirketler.

 

Ayrıca, Türk bankaları TEB, BKT, İş Bankası ve Ziraat Bankası ülkedeki finans sektörüne önemli bir yere sahip.

Türkiye ile Kosova arasındaki ikili ticaret hacmi hâlihazırda 610 milyon Euro ve yakın gelecekte bu rakamın 1 milyar Euro çıkarılması hedefleniyor.  Bağımsızlığını kazandığı 2008 yılından bu yana Kosova 4,4 milyar Euro yabancı yatırım çekti, bu yatırımların %9'u 368 milyon Euro ile Türkiye'ye ait.

Ancak Kosova’nın işler düzeldikten sonra Türk şirketlerine nasıl davranacağı merak konusu.

 

 

Schengen vizesi Nedir ?

Schengen vizesi, Schengen Bölgesi ülkelerine seyahat etmek isteyen üçüncü ülke vatandaşlarına verilen bir seyahat belgesidir. Schengen Bölgesi, 26 Avrupa ülkesinden oluşur ve bu ülkeler arasında sınır kontrolleri olmadığı için bir seyahat vizesiyle bir ülkeden diğerine seyahat etmek daha kolay hale gelir. Schengen Bölgesi ülkeleri şunlardır:

    Avusturya

    Belçika

    Çek Cumhuriyeti

    Danimarka

    Estonya

    Finlandiya

    Fransa

    Almanya

    Yunanistan

    Macaristan

    İzlanda

    İtalya

    Letonya

    Lihtenştayn

    Litvanya

    Lüksemburg

    Malta

    Hollanda

    Norveç

    Polonya

    Portekiz

    Slovakya

    Slovenya

    İspanya

    İsveç

    İsviçre

Schengen vizesi başvurusunda bulunmak için seyahat planınızın Schengen Bölgesi ülkelerinden en az birine uğraması gerekiyor.

schengen vizesi schengen ülkeleri schengen schengen vizesi ülkeleri schengen vizesi başvuru Kosova Yatırım