Kötü İçerik + Yanlış Fiyat + Kaybedilen Aboneler + = Disney +

TAKİP ET

Disney, geniş kapsamlı bir maliyet kesintisi süreci sırasında, bayrak gemisi akış hizmetinin yılın ilk üç ayında 4 milyon abone kaybettiğini açıkladı. Aynı zamanda, Disney+ platformu kayıplarını 400 milyon dolar (316,5 milyon sterlin) azalttı. Mickey Mouse'un, Star Wars serisinin ve Marvel filmlerinin evi, geleneksel film ve televizyon piyasası daralırken akış işini karlı hale getirmek için baskı altında.

Disney, geniş kapsamlı bir maliyet kesintisi süreci sırasında, bayrak gemisi akış hizmetinin yılın ilk üç ayında 4 milyon abone kaybettiğini açıkladı. Aynı zamanda, Disney+ platformu kayıplarını 400 milyon dolar (316,5 milyon sterlin) azalttı. Mickey Mouse'un, Star Wars serisinin ve Marvel filmlerinin evi, geleneksel film ve televizyon piyasası daralırken akış işini karlı hale getirmek için baskı altında.

New York'ta işlem saatleri sonrasında şirket hisseleri yaklaşık %5 düştü. Kaybedilen abonelerin çoğu, Hint kriket maçlarının yayın haklarını geçen yıl kaybeden Asya'daki Hotstar hizmetinden geldi.
Disney+, abonelik ücretlerini arttırdıktan sonra ABD ve Kanada'da yaklaşık 300.000 müşteri kaybetti.

Bu, Disney'nin akış işinin işletme kayıplarını bu yılın ilk üç ayı için 659 milyon dolara düşürdü. Bu, önceki çeyrekteki 1,1 milyar dolardan daha düşüktü.
Disney CEO'su Bob Iger, finansal performanstaki iyileşmenin "sürdürülebilir büyüme ve başarı için Disney'i yeniden hizalamak için şirket genelinde yaptığımız stratejik değişiklikleri yansıttığını" söyledi.
Daha önce Disney+, "dönüm noktasına" ulaştığını ve gelecek yıl karlı hale geleceğini söylemişti.

 

Platform Abone Sayıları

    Amazon Prime Video - 200+ milyon

    Disney+ - yaklaşık 160 milyon

    Hulu - 42.8 milyon (ABD)

    HBO Max - 44.2 milyon (ABD)

    Apple TV+ - 40 milyon (tahmini)

    Peacock - 42 milyon (ABD)

Bu yılın başlarında, eğlence devi abone sayısındaki ilk düşüşünü rapor etti ve 7.000 işi kesme planlarını açıkladı.
En son açıklama, binlerce Hollywood TV ve film senaristinin geçtiğimiz hafta 15 yıllık ilk grevlerini yapmalarından sonra geldi. Geleneksel televizyon ve film endüstrisini altüst eden akışa geçiş, daha iyi ücret ve çalışma koşulları talep ediyorlar.
Son senaristler grevi 2007'de gerçekleşti ve 100 gün sürdü ve endüstriye tahmini 2 milyar dolara mal oldu.

Çarşamba günü, Disney'nin baş finans sorumlusu Christine McCarthy, son grevin şirkete ne kadar mâl olabileceğine dair bir rakam vermeyi reddetti.
Grev, Disney+'da yayınlanması planlanan projeler dahil olmak üzere birçok Disney projesinin kapanmasına yol açtı.
Şirketin hisseleri New York'taki işlem sonrası ticarette yaklaşık %5 düştü.
Asya'daki Hotstar servisinden gelen abone kayıplarının çoğu, geçen yıl Hint kriket maçlarının yayın haklarını kaybetmesinden kaynaklandı.
Disney+, abonelik fiyatlarını artırdıktan sonra ABD ve Kanada'da yaklaşık 300.000 müşteri kaybetti.

Gelen açıklamaya göre, Disney'in bu yılın ilk üç ayında yayın işindeki işletme kayıpları 659 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, önceki çeyrekteki 1.1 milyar dolardan düşüş gösterdi.
Disney CEO'su Bob Iger, "şirketi sürdürülebilir büyüme ve başarı için yeniden yönlendirmek için yaptığımız stratejik değişikliklerin" yansıması olarak gelişmiş finansal performansı açıkladı.
Daha önce, Disney+ platformunun "bir dönüm noktasına" ulaştığını ve gelecek yıl karlı hale geleceğini söylemişti.
Bu yılın başlarında, eğlence devi abone sayısında ilk düşüşünü bildirdi ve 7.000 işi kesme planlarını duyurdu.

En son duyuru, Hollywood TV ve film senaryo yazarlarının geçen hafta 15 yıldır ilk grevlerini yapmalarından sonra geldi.
Geleneksel televizyon ve film endüstrisini altüst eden akışa geçiş, daha iyi ücret ve çalışma koşulları talep ediyorlar.
Son yazarlar grevi, 2007'de gerçekleşti. 100 gün sürdü ve endüstriye tahmini 2 milyar dolar maliyeti oldu.

Çarşamba günü, Disney CFO'su Christine McCarthy, en son grevin şirkete ne kadar mal olacağı konusunda bir rakam vermekten kaçındı.
Grev, Disney+'da yayınlanması planlanan projeler de dahil olmak üzere birkaç Disney projesinin kapatılmasına neden oldu.
Disney, son yıllarda akış hizmetlerine milyarlarca dolar yatırdı ve geleneksel televizyon, filmler ve tema parklarına dayalı şirketi akış endüstrisinin önemli oyuncularından birine dönüştürdü.
Şu anda üç akış platformunda toplam 231 milyondan fazla abonesi var. Bu platformlar, spor odaklı ESPN+ ve daha geniş eğlence sitesi Hulu'yu da içeriyor.
 

disney+ disney+ tarafından gösterilen programlar disney+ türk filmleri disney+ login disney+ en iyi filmler Netfilix