Lukashenko Öldü mü ?

TAKİP ET

Belarus Diktatörü Alexander Lukashenko, hakkındaki sağlık spekülasyonlarını destekleyecek şekilde Ulusal Bayrak, Amblem ve Marş Günü kutlamalarını kaçırdı. 68 yaşındaki diktatör genellikle kamuoyu önünde konuşma yapmayı seven biri olmasına rağmen bu kez Diktatör adına başbakan mesaj okudu Pazar günü onun adına bir mesaj okudu.

Belarus Diktatörü Alexander Lukashenko, hakkındaki sağlık spekülasyonlarını destekleyecek şekilde Ulusal Bayrak, Amblem ve Marş Günü kutlamalarını kaçırdı.
68 yaşındaki diktatör genellikle kamuoyu önünde konuşma yapmayı seven biri olmasına rağmen bu kez Diktatör adına başbakan mesaj okudu Pazar günü onun adına bir mesaj okudu.

Geçtiğimiz hafta Lukashenko, Zafer Günü geçit töreninden kısa bir süre sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile planlanan öğle yemeğini iptal ederek acil ve şüpheli bir şekilde Moskova'dan ayrılmıştı.  Gözle görülür biçimde yorgun yorgun olan Lukashenko’nun sağ elinin sargılı olması dikkate çekmişti.

Lukaşenko en son, Rusya'nın başkentinden döndükten birkaç saat sonra, 9 Mayıs'ta Belarus'un Zafer Günü kutlamaları sırasında başkent Minsk'te çiçek bırakırken görüldü.
Muhalifler  Lukashenko'nun Cumartesi gecesi Minsk'in hemen dışındaki bir başkanlık hastanesinde göründüğünü söylemesine  rağmen bilgi bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. 

Lukashenko'nun ofisinden şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
Batı'da sık sık Avrupa'nın son diktatörü olarak tanımlanan Lukaşenko, 1994 yılından bu yana Belarus'u yönetiyor ve her türlü muhalefeti bastırıyor.
Lukashenko, 2020 yılında muhalefet tarafından düzmece olarak nitelendirilen başkanlık seçimlerinin galibi olarak ilan edildi.

Daha sonra ülkeyi sarsan hükümet karşıtı kitlesel protestolar sırasında binlerce kişi tutuklandı ve çevik kuvvet polisi ve KGB güvenlik servisi ajanları tarafından acımasızca dövüldü veya kaybedildi.

Ancak Lukashenko Rusya'nın desteğiyle ve batının iki yüzlüğü sayesinde iktidarda kalmayı başardı.
 

lukashenko lukashenko son lukashenko young lukashenko putin lukashenko erdogan Belrarus Beyaz Rusya Lukashenko Putin