MEKSİKA KÖRFEZİNDE YANGIN 700.000 VARİL PETROL DENİZE AKTI

TAKİP ET

Meksika petrol şirketi Pemex, Meksika Körfezi'nin güney ucundaki büyük bir açık deniz platformunda meydana gelen ölümcül yangının şu ana kadar 700.000 varil ham petrol üretimi kaybına yol açtığını ve bir kişinin kayıp olduğunu açıklandı.

Meksika petrol şirketi Pemex, Meksika Körfezi'nin güney ucundaki büyük bir açık deniz platformunda meydana gelen ölümcül yangının şu ana kadar 700.000 varil ham petrol üretimi kaybına yol açtığını ve bir kişinin kayıp olduğunu belirtti.

Devlet şirketinin CEO'su Octavio Romero, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, yangının şirketin Cantarell Sahası'nın Nohoch-A bağlantı platformunda erken saatlerde başladığını ve daha sonra bir sıkıştırma kompleksine yayıldığını ve iki kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Şirket, yangının kontrol altına alındığını belirtti.
Romero, şirketin Twitter hesabı aracılığıyla, Bugün, bölgedeki neredeyse tüm kuyuları kapattığımız için 700.000 varil kaybı yaşandı,Cumartesi öğleden sonra 600.000 varil üretimin yeniden başladığını açıkladı.
 Cantarell'deki yangından sonra kaybolan kişiyi hala aranıyor.
 

Cantarell Sahası:

Cantarell Sahası, Meksika'nın petrol ihracatı açısından önemli bir yere sahipti, ancak üretimdeki düşüş nedeniyle önemi azaldı
Cantarell Sahası'nın Meksika petrol ihracatı üzerindeki etkisine ilişkin bazı istatistikler:

Cantarell Sahası, 2003 yılında Meksika'nın petrol üretiminin %62'sini oluşturuyordu.

Cantarell Sahası'ndan çıkarılan petrolün çoğu ABD gibi ülkelere ihraç ediliyordu.

2004 yılında, Meksika'nın petrol ihracatının yaklaşık %80'i ABD'ye yapılmıştı ve bu ihracatın %57'si Cantarell Sahası'ndan çıkarılan petroldendi.

Ancak, Cantarell Sahası'ndaki üretimdeki düşüş nedeniyle, Meksika'nın petrol ihracatında da bir düşüş yaşandı. 2019 yılında, Meksika'nın petrol ihracatının %80'i yine ABD'ye yapıldı, ancak bu ihracatın sadece %14'ü Cantarell Sahası'ndan çıkarılan petroldendi.

Meksika, petrol ihracatından elde ettiği gelirlerin bir kısmını petrol endüstrisini modernize etmek ve çeşitlendirmek için kullanmayı planlıyor.

Cantarell Yangın Meksika Petrol