Meksika'da 49 Göçmen rehine kurtarıldı

TAKİP ET

Meksika ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada, askerlerin bu hafta başında bir otobüsten kaçırılan 49 kayıp göçmenin tamamını bulmayı başardığını söyledi.

Savunma Bakanı Luis Cresencio Sandoval, aralarında 11 çocuğun da bulunduğu kaçırılan grubu aramak üzere 650 polis ve askerin seferber edildiğini söyledi.

Sandoval, göçmenlerin merkezdeki San Luis Potosi eyaletinde ve kuzeydeki komşu Nuevo Leon'da birkaç grup halinde bulunduğunu söyledi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador Çarşamba günü yaptığı açıklamada grubun kaçırılmasından bir çetenin sorumlu olduğunu söyledi.

Bazı göçmenler kendilerini kaçıranlardan kaçmayı başardı
Perşembe günü erken saatlerde medya dokuz kişinin kaçtıktan sonra kurtarıldığını ve o sırada 40 kişinin hala kayıp olduğunu bildirdi.

Yetkililer, göçmenlerin saldırıya uğradıkları sırada güneydeki Chiapas eyaletinden bir otobüsle kuzeye, ABD'ye doğru seyahat ettiklerini söyledi.

Kuzeydoğu Nuevo Leon eyaletindeki yetkililere dayandırılan haberlere göre kurtarılanlar Venezuela ve Honduras'tan geliyordu.

Göçmenlerden bazıları yetkililere, bir benzin istasyonunda durduğu sırada bir suç örgütü üyelerinin otobüse bindiğini söyledi.

Meksika Ulusal Taşımacılar Konfederasyonu, çetenin kaçırılan her bir kişi için 1,500 $ (1,383 €) fidye talep ettiğini söyledi.

Bir dizi kaçırma olayının sonuncusu
Lopez Obrador "Ne yazık ki adam kaçırma eylemlerine girişen çeteler var" dedi.

Yetkililerin göçmenleri aradığı bölgede çeteler ve uyuşturucu kartelleri uzun süredir faaliyet gösteriyor.

Son aylarda, çetelerin göçmenlerden Meksika'yı geçmek için giderek daha fazla ücret talep ettiği ve daha sonra onları fidye için kaçırdığı görüldüğünden, bu tür bir dizi kaçırma olayı rapor edildi.

Ulusal Göç Enstitüsü geçen yıl Meksika'da 2,100'den fazla göçmenin kaçırıldığını açıkladı.

Aralarında turist ve göçmenlerin de bulunduğu yaklaşık 35 kişi geçen ay ülkenin kuzeydoğusunda kaçırıldı. Bu kişiler daha sonra bir çöl bölgesinde bulundu.

meksika insan kaçakçılığı meksika uyuşturucu kaçakçısı Mülteci